EAST MAG
Zdroj foto: Samsung.com

Robot, ktorý pomôže v domácnosti aj s umývaním okien

Naše domácnosti atakujú roboty. Každopádne nám uľahčujú život, už napríklad aj tie kuchynské. Momentálne sú obľúbené roboty vysávače, ktoré vám povysávajú byt, zatiaľ čo vy sedíte v práci alebo na kávičke. 

A aj keď Google Home nie je taký ten pravý robot, aj on je pre našu domácnosť veľkým pomocníkom, prostredníctvom ktorého môžeme ušetriť na elektrine či kúrení. Samsung však prichádza s novinkou, po ktorej začnú aj muži radi upratovať.

Spoločnosť Samsung totiž predstavila svoj prvý robot mopovač. Nie je to však klasický mopovač, na aké sme boli doposiaľ zvyknutí. Samsung prichádza s revolučnou novinkou, s ktorou sa popasujete aj pri zvislých povrchoch.

REKLAMA
Samsung robot
Zdroj foto: Samsung.com

Máte už vianočný darček?

Samsung Jetbot Mop VR6000 je prvotinou, čo sa týka robotických mopovačov. Podľa výrobcov je tento robot vhodný na čistenie najrôznejších tvrdých povrchov (od laminátu, linolea, cez dlažbu či parkety). Na umývanie využíva vlastnú technológiu Dual Spin, v ktorej ide o dva rotujúce panely, ktoré zároveň pohybujú robotom po miestnosti. Na rozdiel od svojich predchodcov sa dokáže robotický mopovač vďaka presahu podložiek dostať aj k okrajom stien či nábytku. Nevýhodou ostávajú rohy, ktoré nevyčistí vôbec. Toto riešenie je však určite lepšie ako roboty s kolieskami, pretože tie nenechávajú na čerstvo umytej podlahe odtlačky. 

Jetbot Mop má priestorovú gyroskopickú a IrDA navigáciu Smart Sensing a disponuje 8 módmi umývania. Manuálne umývanie v režime Handy Mode je vraj ideálne na umývanie zvislých plôch, resp. takých, kde sa robot nedostal v automatických režimoch.

Robot by mal zvládnuť 100 minút upratovania, a to vďaka 2 150 mAh batérii. Počas jedného 100-minútového cyklu ale musíte 50 ml nádobky na vodu doplniť minimálne raz. Batéria sa nabíja 2,5 hodiny.

Model Samsung Jetbot Mop VR6000 bude v predaji koncom októbra, takže ak nemáte ešte vymyslený vianočný darček, začnite si šetriť. Odporúčaná maloobchodná cena tohto robota je 299 eur.

samsung robot
Zdroj foto: Samsung.com

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár