EAST MAG
google

Máta vás pesnička? Zahmkajte ju, Google si už poradí

Google náš každodenný. Bez jeho pomoci by sme si nevedeli predstaviť už ani deň. Aj keď jeho primárna funkcionalita zostáva zdanlivo nezmenená, Google svoje vyhľadávacie algoritmy neustále vylepšuje. Do takmer každého vyhľadávania už zapája aj umelú inteligenciu, ktorej príkladom je jazykový systém BERT, ktorý porozumie aj vašim preklepom.

Google hovorí: zahmkaj to

Spoločnosť mala tento týždeň konferenciu, na ktorej predstavil zaujímavé novinky. Konferencia sa venovala najdôležitejšiemu produktu spoločnosti, ktorým je vyhľadávač. Okrem relevantnejšieho vyhľadávania pomocou umelej inteligencie či preferovania odsekov na stránkach, ktoré odpovedajú na váš problém zadaný do vyhľadávača, bola predstavená aj novinka. 

REKLAMA

Prostredníctvom najpoužívanejšieho vyhľadávača si už viete vyhľadať pesničku aj na základe hmkania či spevu. Pri vyhľadávaní piesne si stačí otvoriť najnovšiu verziu aplikácie alebo widgetu Google Search. Klepnete na ikonku mikrofónu, vyslovíte frázu „what´s this song” a začnete si spievať melódiu. 

Aj v tomto prípade sa používa machine learning, ktoré by vám malo s vysokou presnosťou ponúknuť niekoľko relevantných piesní, aj keď sa vám stane, že sa netrafíte do melódie. 

Nová funkcia pre vyhľadávanie pesničiek je momentálne dostupná v angličtine na platforme iOS a 20 jazykoch na platforme Android. Túto novinku bude spoločnosť postupne rozširovať aj do ďalších jazykov.

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár