EAST MAG
komentáre Instagram

Instagram začne skrývať urážajúce komentáre

V poslednom čase sa nám na sociálnych sieťach rozmohol „takový nešvár”. Čím ďalej, tým viac ľudí si myslí, že si môže komentovať čo chce a ako chce. Niekedy sú však komentáre na sociálnych sieťach plné hnevu, nenávisti a v neposlednom rade aj vulgarizmov. Hejteri, anonymní kritici a absolventi vysokej školy života a ich komentáre to už na Instagrame nebudú mať také jednoduché. 

Obľúbená sociálna sieť sa rozhodla všetky agresívne, urážajúce a nevhodné komentáre umiestniť do osobitného skrytého priečinku. Týmto krokom chce upozorniť na šikanu a princípy slušnej spoločnosti. Sociálna sieť tak začne automaticky skrývať komentáre, ktoré sa budú podobať na tie, ktoré boli v minulosti nahlásené používateľmi ako nevhodné. 

REKLAMA

Nová aktualizácia je súčasťou firemnej snahy bojovať proti šikane, ktorú spustili počas Národného mesiaca prevencie proti šikanovaniu. Ako informuje portál Independent, s touto novinkou prichádza Instagram aj s ďalšími novinkami, ktoré vyhlásil počas svojho 10. výročia. 

komentáre instagram

Notifikácia ako upozornenie

Skryté komentáre budú môcť používatelia stále vidieť, ak o to požiadajú kliknutím na konkrétny button. Inak budú automaticky zahalené. Instagram tak chce svojich používateľov motivovať, aby nezverejňovali nenávistné komentáre. Svojim používateľom totiž bude zasielať notifikácie, ktoré hejtera upozornia na to, že zverejňuje urážlivé komentáre. 

Instagram má túto funkciu už aj otestovanú a na základe výsledkov sa rozhodol umožniť ľuďom sledovať skryté komentáre. Na svojom blogu uvádza, že zatiaľ čo ľudia nechcú byť vystavení negatívnym komentárom, žiadajú väčšiu transparentnosť.

Predtým, než sa Instagram nadobro rozhodne zmazať agresívny či vulgárny komentár, zašle užívateľovi upozornenie, ktoré ho vyzve, aby sa na chvíľu zamyslel nad svojimi slovami a vyhodnotil možné následky, ktoré tento komentár môže mať. Táto funkcia sa momentálne testuje v niekoľkých vybraných jazykoch. 

komentáre instagram

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

komentár: 1