EAST MAG
hologramy

Čarovný zážitok bez krutosti: Nemecký cirkus používa hologramy namiesto živých zvierat

Cirkus s drezúrou živých zvierat je kontroverzná téma, ktorá sa v poslednom čase dotýka aj Slovenska. Čoraz viac naša spoločnosť odmieta a odsudzuje týranie a trápenie zvierat pre zisk. Niektoré cirkusy sa s ukončením drezúry vyrovnávajú len ťažko. Až na jeden, ktorý vymenil zvieratá za hologramy.

Hologramy namiesto živých zvierat

Nemecký cirkus si zobral k srdcu dobro svojich zvierat, s ktorými chodil po výstavách už od roku 1976. Aj keď si mnohí nevedia predstaviť cirkusovú šou bez koní, slonov, opíc či levov, Cirkus Roncalli si vybral neísť cestou utrpenia a vymenil mäso a pamlsky za hologramové projekcie. Na predstavení to nič nezmenilo, ba naopak! Prehliadky sú veľkolepejšie. 

Cirkus vytvoril 3D obrazy z hologramových projektorov, ktoré im zapĺňajú arénu s rozmermi 32 metrov a hĺbkou 5 metrov s 360- stupňovou viditeľnosťou pre celé publikum. V aréne je tak nainštalovaných 11 laserových projektorov ZU850 pre hypnotizujúci holografický zážitok. Laserové projektory Optoma majú podľa výrobcov ich užívatelia pozitívne skúsenosti v oblasti ceny, výkonu a spoľahlivosti. Pri holografických zvieratách boli v cirkuse použité vysokokontrastné projektory so skvelými farbami pre čo najlepší 3D efekt a kontrast 2 000 000:1.

REKLAMA

Návštevníci tohto cirkusu si tak užijú predstavenie s ohnivými kruhmi, akrobatmi a zaujímavým zvieracím programom. 

Odvážny krok cirkusu prichádza uprostred rastúcich celosvetových obáv z toho, že cirkusové zvieratá žijú v zajatí väčšinu svojho života v strašných podmienkach. Čo hovoríte na hologramy zvierat a takúto transformáciu cirkusov?

Navštívili by ste taký alebo ste za klasiku s drezurou živých zvierat? 

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár