EAST MAG
ux pivo kosice

UX Košice: V jeseni sa budeme stretávať online

Košická UX komunita presúva svoje aktivity do online priestoru. Z dôvodu pandemických opatrení si eventy UX pivo budeme musieť vychutnať z pohodlia kancelárie či obývačky.

Ako tvrdí spoluorganizátor UX eventov v Košiciach Pavol Miroššay je dôležité pokračovať v aktivitách, ktoré sa stali tradíciou: „UX akcie na východe boli zamerané najmä na budovanie UX komunity a prepájania profesionálov so začiatočníkmi. Mrzí nás, že o tieto aktivity budú naše eventy ochudobnené, ale veríme, že v témach,  ktorým sa chceme venovať, si každý nájde to svoje.”

 UX pivo sa bude piť online

Už zajtra 17. septembra 2020 o 16:00 sa uskutoční UX online pivo #5.  Prvé online stretnutie bude venované začiatkom v UX. Peter Leško (UX dizajnér, GlobalLogic) porozpráva, ako naštartovať kariéru v UX, jeho začiatky v dizajne, i odporúčania pre začínajúcich dizajnérov: „Často dostávame na stretnutiach otázky: ako začať s UX, čo majú ľudia robiť, ak sa chcú stať UX dizajnérmi alebo kde hľadať inšpirácie… A práve to bol dôvod, prečo sa v našich témach vrátime úplne na začiatok.“

Počas prednášky sa dozvieme, čo by mal UX dizajnér ovládať, aké schopnosti by mal mať, kde a ako sa naučiť o UX, odporúčania z praxe, ale i nápomocné linky, či tipy.

WUD 2020

SUXA (Slovenská user experience asociácia) sa tento rok z bezpečnostných dôvodov rozhodla zorganizovať online konferenciu ku Svetovému dňu použiteľnosti (World Usability Day). Informácie o programe budú priebežne zverejňované na stránke suxa.sk a na sociálnych sieťach.


Autorka článku: Ľubica Reváková

lubica revakova
  • vyštudovala masmediálne štúdiá na UPJŠ v Košiciach
  • na Škole umeleckého priemyslu v Košiciach pôsobí ako učiteľka mediálnych štúdií a vedúca odboru dizajn digitálnych aplikácií
  • spoluzakladateľka košickej UX komunity a  členkou SUXA

Pridajte komentár