EAST MAG
dron

Dron pomohol nájsť nezvestnú osobu

Technológie čoraz viac zasahujú do našich životov. Aj napriek tomu, že väčšinu z nich používame najmä pri uľahčení si každodenných činností alebo zabíjanie času, väčšina moderných technológií bola vyvinutá a používa sa aj na ušľachtilejšie aktivity, ako je len hranie sa. Dron je skvelým príkladom toho, ako dokáže pomáhať najmä záchranným zložkám.

S dronmi sa dá užiť veľa zábavy. Dron alebo kvadrakoptéra sa štandardne veľmi jednoducho ovláda – dokáže ho ovládať takmer každý. Letové vlastnosti dronov sú na veľmi vysokej úrovni. Možností pohybu je veľa a s niektorými typmi je možné lietať aj akrobaciu. V poslednom čase sa stali drony veľmi populárnymi „hračkami”.

REKLAMA

Ak naň pripevníte kameru, dokážete získať pekné zábery z vtáčej perspektívy z vášho mesta, obce či dokonca zábery z dovoleniek či horských výstupov. Dron si však našiel využitie aj v záchranných zložkách a tak sa stal veľkým pomocníkom.

Dron sa často využíva pri hľadaní nezvestných či hľadaných osôb.  Za jeho pomoci sa totiž policajtom v Košickom kraji podarilo nájsť nezvestnú ženu, 49-ročnú Košičanku, žiaľ, už bez známok života.  

Polícia obdržala oznámenie o jej nezvestnosti dostali ešte koncom augusta. Koncom minulého týždňa bola vykonaná pátracia akcia, ktorej sa okrem policajtov zúčastnili aj príslušníci Horskej záchrannej služby so špeciálne vycvičenými psami.

Ako uviedla polícia, vyhodnotením zistených informácií bola určená aj trávnatá plocha s hustým porastom.

Operátor drona prepátral rozsiahly členitý terén a lokalizoval osobu v trávnatom poraste. Na miesto sa následne presunul pátrací tím. Žiaľ, nezvestná osoba bola nájdená bez známok života,” uvádza polícia.

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár