EAST MAG
ryanair lietadlo

Košice hlásia 2 nové letecké linky so severným Anglickom

Východné Slovensko bude mať od októbra hneď dve spojenia s oblasťou severného Anglicka. Po tom, ako spoločnosť Wizz Air ohlásila reštart linky na letisko Doncaster Sheffield (pondelok a piatok), sa od 23. októbra o slovo hlási aj Ryanair, najväčšia letecká spoločnosť v Európe.

Prvé spojenie s Liverpoolom

Ryanair spojí leteckou linkou Košice s Liverpoolom, letiskom Johna Lennona. Prvý let je naplánovaný na 25. október 2020. Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 sedadiel. Odlety z Košíc sú plánované vždy v stredu o 20:15 a v nedeľu o 11:15.

Z Košíc sa do Liverpoolu nikdy priamo nelietalo. Ešte v roku 2008 dnes už neexistujúca spoločnosť Sky Europe prevádzkovala pravidelné spojenie do neďalekého Manchestru.

Ceny jednosmerných leteniek začínajú na úrovni 19,99 eur.

„Severné Anglicko je región, ktorý dlhodobo figuroval v našich strategických plánoch. Sme nesmierne radi, že sa nám v krátkom čase podarilo dohodnúť s našimi partnermi hneď na dvoch linkách. Doncaster Sheffiled je overená a úspešná linka, na ktorú sa Wizz Air vráti po 2,5-ročnej prestávke. Veľmi sa tešíme spolupráci s Ryanairom na úplne novej linke do Liverpoolu, ktorou sa otvára množstvo nových príležitostí pre cestujúcich z východného Slovenska i severného Anglicka. Je veľkým úspechom, že napriek extrémne zložitej situácii v leteckej doprave sa nám darí zlepšovať leteckú dostupnosť Košíc a celého regiónu východného Slovenska,“ vyjadril sa Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice.

Po tom, ako došlo k uvoľneniu opatrení prijatých na zabránenie šírenia ochorenia COVID-19, už do Košíc lietajú České Aerolínie z Prahy, Austrian Airlines z Viedne, Wizzair z Londýna-Luton a Ryanair z Londýna-Stansted a Prahy. Obnovenie ostatných leteckých spojení Eurowings z Dusseldorfu a LOT Poľské Aerolínie z Varšavy závisí od rozhodnutia jednotlivých leteckých spoločností.

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Odporúčame sledovať podmienky uverejnené na webových stránkach jednotlivých leteckých spoločností a webové stránky letiska Košice.

tlačová správa

komentár: 1