EAST MAG
sensorium

Mini konferencia Sensorium na tému nová senzibilita

V stredu 26. augusta 2020 sa v Košiciach od 18:00 hod. uskutoční mini konferencia Sensorium, za ktorou stoja v partnerstve Art & Tech Days a festival Sensorium. Témou konferencie je Nová senzibilita – nový zmysel post-digitálnej doby.

Dokážeme znovu definovať náš vzťah s technológiou a prostredím okolo nás? Ako byť sebavedomejší v každodennom spolužití s technológiami? Práve tieto otázky otvára téma Nová senzibilita‎, rovnako aj ďalšie konkrétne výzvy, ktorým v digitálnej ére čelíme.

REKLAMA

Sensorium prinesie viac ako 20 domácich aj zahraničných hostí, ktorí sa podieľali na projektoch pre NASA, MoMA New York či Google Arts & Culture, a boli ocenené v rámci festivalov ako Ars Electronica alebo Burning Man.

Podujatie v Tabačke je bezplatné, môžete ho však dobrovoľne podporiť.

Hostia

Vďaka online prenosu sa spojíme s londýnskym kreatívnym štúdiom Hyphen Labs, ktoré skúma absurdity objavujúce sa na prieniku technológie, umenia, vedy a budúcnosti. Do centra svojich súčasných naratívov umiestňuje potreby planéty a kolektívnej skúsenosti.

Osobne bude na mini konferencii v Košiciach výtvarný umelec, esejista a kultúrny manažér Samuel Velebný, ktorý v projekte Road to Qatar tématizuje globálne socioekonomické kontexty tzv. „Mediálneho športu“, siete vzťahov na pozadí futbalového priemyslu.

Príležitosť byť súčasťou vývoja technológie pre holografickú komunikáciu prostredníctvom zachytávania vašej mimiky a pohybov hlavy prinesie do Tabačky spoločnosť Matsuko. Ako bonus si budete môcť vyskúšať špeciálne okuliare a stratiť sa v zmiešanej realite.

Pridajte komentár