EAST MAG
tabacka

August v Tabačke Kulturfabrik

V priebehu augusta sa návštevníci Tabačky Kulturfabrik môžu tešiť na bohatú dávku kultúrneho programu, v ktorom nebude chýbať divadlo, koncerty, kino, či vernisáž.

Kultúrne centrum Tabačka Kulturfabrik nezaháľa ani v období letných mesiacov. Pre svojich návštevníkov pripravujú pravidelný letný program, ktorý zahŕňa legendárne stredávky, štvrtkové koncerty na dvore, či letné kino situované do novootvorených priestorov Art Garden, v ktorom si návštevníci môžu vychutnať vybraný film každú nedeľu a štvrtok. Okrem pravidelného programu si Tabačka na záver letnej sezóny pripravila aj divadelné predstavenie, vernisáž a dávku literatúry v podobe najväčšej slamovej tour v strednej Európe.

REKLAMA

Inštalácia, ktorá čerpá z gotických chrámov

Slam stojí na pomedzí poézie a divadla a do diania na javisku sú zapojení aj diváci, ktorí hodnotia jednotlivé vystúpenia a ich autentickosť bodmi. Účinkovať budú: Tomáš Straka (CS), MARA (SK), Barbara z Kraľovian (SK) a Danica (SK).

slam poetry

Nadšencov divadelného umenia isto uspokojí Divadelný kabinet východniara, ktorý odohrá svoje predstavenie Bludy v utorok augusta pod holým nebom v Art Garden.

Chýbať nebude ani vizuálne umenie, ktoré vyplní priestor Galérie Tabačka v rámci výstavy Nothing To Hear. Imerzívna inštalácia pracuje so zvukovými a obrazovými záznamami z troch gotických chrámov spojených jednou cestou – Brdárka, Štítnik (oba v zozname Unesco) a Dobšiná.

Podrobný program Tabačky Kulturfabrik spolu s predpredajom vstupeniek nájdete na tabacka.sk.

tlačová správa

Pridajte komentár