EAST MAG
letisko kosice

Z košického letiska sa už lieta k moru

Pandémia nového koronavírusu výrazne zmenila cestovateľské plány miliónom dovolenkárov po celom svete. Výnimkou nie je ani letisko Košice, ktoré za tento rok už prišlo o viac než 200 000 cestujúcich spolu na pravidelných i charterových letoch. Predchádzajúca letná sezóna bola pritom rekordnou – od apríla do októbra 2019 v Košiciach bolo vybavených na charterových letoch do 14 destinácií v 9 krajinách vyše 182 000 cestujúcich.

Do Larnaky každý utorok

Letnú charterovú sezónu 2020 v Košiciach otvoril v utorok 28. júla let do cyperskej Larnaky a toto cyperské letovisko nateraz ostáva jedinou dovolenkovou destináciou dostupnou s odletom z Košíc. Lety do Larnaky bude každý utorok prevádzkovať slovenská spoločnosť Air Explore svojimi lietadlami typu Boeing 737-800 s kapacitou 189 sedadiel. Prvý Boeing spoločnosti Air Explore pristál v Košiciach 28. júla o 14:20 a následne o 15:20 odletel na južný Cyprus so 176 cestujúcimi na palube.

REKLAMA

Vzhľadom na to, ako dramaticky vyzerala situácia pred 2-3 mesiacmi, sme radi, že z Košíc sa napokon dá odletieť na dovolenku aspoň na južný Cyprus. Veríme, že slovenské cestovné kancelárie ešte nepovedali posledné slovo a nejaké charterové destinácie s možnosťou odletu z Košíc ešte toto leto pribudnú,” vyjadril sa Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice.

Celkovo je na leto 2020 naplánovaných 9 letov do Larnaky. Ten posledný by mal z Košíc odletieť v utorok 22. septembra. Bližšie informácie o zájazdoch sú dostupné v cestovných kanceláriách.

Pokyny k odletu

Pre dovolenkárov, letiacich z Košíc na Cyprus je potrebné vedieť, že všetci cestujúci sú najneskôr 24 hodín pred odletom povinní vyplniť elektronický formulár. Tento formulár má názov Cyprus flight pass a nachádza sa na webovej stránke. Ministerstvo zahraničných vecí upozorňuje dovolenkárov, že v prípade nevyplnenia formulára im hrozí, že zaplatia pokutu vo výške 300 € alebo im bude zamietnutý vstup do Cyperskej republiky.

Pre všetky letecké spoločnosti platia všeobecne platné pravidlá nosenia rúšok počas celej doby letu, dodržiavanie hygieny rúk a odstupov. Rovnaké pravidlá platia aj pre pohyb cestujúcich po priestoroch terminálu letiska Košice. Odporúčame sledovať podmienky uverejnené na webových stránkach jednotlivých leteckých spoločností a webové stránky letiska Košice.

tlačová správa

komentáre 2