EAST MAG
petra kotuliakova

Moje TOP aplikácie #20 Petra Kotuliaková

Petra Kotuliaková stojí za občianskym združením Aj Ty v IT, ktoré sa dlhodobo venuje zvýšeniu počtu žien a dievčat v oblasti informačných technológií a informatiky. Od roku 2012 popularizuje toto združenie oblasť IT medzi dievčatami, ktoré sa rozhodujú o svojej budúcnosti a prináša kurzy aj pre ženy, ktoré sa chcú naučiť nové či zmeniť svoje životné smerovanie. Riaditeľky Aj Ty v IT sme sa opýtali na jej aplikácie v smartfóne.

Jednoznačne najviac otváranou apkou, hlavne počas školského roka, je u mňa WAZE. Nastavenie najkratšej cesty, presnejšie cesty, kde je najmenšia zápcha, mi častokrát ušetrilo kopec času.

A keď sa mi to už náhodou nepodarí a stojím v kolóne, otváram si Audiolibrix – kvôli audioknihám, a Podcasty, ktoré mi tiež otvárajú nové pohľady na niektoré témy.

Garmin je mojím favoritom, hlavne kvôli GPS a sledovaniu trasy behu, ktorú idem na pretekoch orientačného behu. Ako amatéra (behám pre radosť, teda pomerne zle ?) ma fascinuje prepojenie hlavy a športového výkonu. Keď bežím rýchlejšie ako pracuje hlava, ľahšie robím chyby na mape. A práve analýza trate z Garminu mi všetky tie chyby ukazuje.

Amazon Photos máme prepojený v rámci celej rodiny, archivujú sa tu všetky naše rodinné fotky a hlavne nám vždy apka ukáže zábery z daného dňa v minulosti. Tu vidíme, ako rýchlo nám rastú deti a šedivejú vlasy 🙂

No a pri deťoch je určite potrebná EduPage, pri tých starších ma vždy zo stoličky dvíhajú správy od triedneho učiteľa o neospravedlnených hodinách. Zároveň je to rýchla forma komunikácie s pedagógmi, čo je skvelé.


Petra Kotuliaková

  • od roku 2012 stojí za občianskym združením Aj Ty v IT
  • k vzniku projektu ju motivovala práca pre Fakultu informatiky a informačných technológií STU
  • je nositeľkou ocenenia CESA AWARD Female Role Model of the Year 2018
  • v minulosti pôsobila na marketingovom oddelení Danone International Brand (trhy na strednom a ďalekom východe.

Prečitajte si aj TOP aplikácie ďalších osobností.

komentáre 2