EAST MAG
Tamagoči

Kultové Tamagoči sa vracia. Nová verzia ponúkne zaujímavé novinky

Kultová hračka z 90. rokov ožíva. Ak si dieťa 90. rokov, Tamagoči ti určite netreba veľmi predstavovať – iste si ho veľmi dobre pamätáš. 

Legendárne Tamagoči malo tvar vajíčka a nachádzalo sa v ňom digitálne zvieratko zobrazené v 8-bitovej grafike. Majiteľ Tamagoči mal za úlohu si vybrať jedno z ponúkaných zvieratiek, o ktoré sa mal starať, pravidelne ho kŕmiť, hrať sa s ním, čistiť po ňom neporiadok, kontrolovať jeho vek a to, či je šťastné alebo či nie je choré. Pokiaľ sa majiteľ o zvieratko nestaral, zomrelo.  

REKLAMA
Tamagoči

Všetci naši kamoši mali toto zvláštne, no obľúbené zariadenie a každý si choval iný druh zvieratka. Len tak medzi rečou, ja som svoje Tamagoči omylom utopila vo vani.

Po čase nás jedného dňa táto vecička úplne prestala baviť a toto zariadenie sa ocitlo už len v našej pamäti a análoch histórie techniky… Až doposiaľ – Tamagoči je totiž pripravené na návrat

Digitálny miláčik s rodokmeňom

26. júla sa Tamagoči novej generácie s názvom On Wonder Garden dostane na trh. Podstata zostane rovnaká – aj v tejto novej verzii sa budeme musieť starať o zvieratko, aby mu nič nechýbalo. Nová verzia však so sebou prináša aj novinky, nielen v rámci grafiky. Napríklad budeme môcť zvieratku nájsť kamošov, môžeme sa s ním vydať na dobrodružnú cestu či nakupovať mu rôzne veci.

Používateľ môže so svojím „domácim” miláčikom hrať viacero zábavných hier a získavať body, ktoré môže následne premeniť v digitálnom obchode za jedlo alebo hračky. V novej verzii Tamagoči sa zvieratko môže aj zamilovať a mať potomkov. Potom mu majiteľ môže vytvoriť vlastný rodostrom. 

Nové Tamagoči bude stáť približne 60 dolárov. Myslíš, že sa táto kultovka novej generácie stane rovnakým hitom medzi súčasnými deťmi tak, ako to bolo v 90. rokoch?

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár