EAST MAG
kupalisko

6 tipov na kúpaliská na východe Slovenska

Na vysoké letné teploty sme si už ako-tak zvykli. Stále však skvele padne príležitosť schladiť sa v horúci deň, hoci aj si zaplávať po pracovnej dobe, alebo sa vybrať na celodenný výlet niekde mimo Košíc. Zmapovali sme preto kúpaliská na východe Slovenska, ktoré stoja za návštevu.

Aquaruthenia Svidník

Pod Duklou nájdete areál Aquaruthenia, ktorý disponuje vonkajšími aj vnútornými bazénmi a službami. Medzi vonkajšie atrakcie patrí plavecký bazén, bazén s umelými vlnami, detské bazény a oddychový bazén.

Dospelý za celodenný vstup na letné kúpalisko zaplatí 6 eur od pondelka do piatka, počas víkendu 7 eur.

Pri návšteve kúpaliska zájdite aj do Vojenského múzea 2. svetovej vojny.

Biokúpalisko Sninské rybníky

Na okraji mesta Snina nájdete jedno z dvoch biokúpalísk na Slovensku. Ide o biokúpalisko Sninské rybníky, ktoré využíva technológiu samočistenia vody pomocou vodných rastlín a rias. Kúpalisko má tri hĺbkové pásma, ktoré sú rozdelené mólami.

View this post on Instagram

➡️EN: Trying my new super cool towel from @tesalate at bio pools in my home town in Slovakia ? Isn’t the towel really beautiful? The best towel I’ve ever owned so far. Cannot wait to use it at the beach too as it’s supposed to be sand-free ??️ ??? ➡️SK: Prvykrat skusam moj novy uterak od @tesalate u nas na nasom bio kupalisku. Fakt krasny uterak, vsak? ? Uz sa tesim, kedy ho vyskusam aj na plazi, lebo je vraj odolny voci piesku, cize sa v nom nebude drzat kopa piesku ako v inych uterakoch ??️ #tesalate ??? #bikinigirl #slovenky #swimmingpool #swimming #slovakia #slovensko #czechoslovakmodels #bikinibody #slovakgirls #slovakgirl #thisisslovakia #instaslovak #insta_svk #slovakbloggers #vegangirls #dnesnosim #dnesnosím #dnesnioutfit #igerssvk #puresvk #dnescestujem #cestovanie #beautifulslovakia #slovakiaday

A post shared by Alexandra☀travel, health, yoga (@crazysexyfuntraveler) on

V okolí rybníkov je na ležanie trávnatá plocha.

Dospelý za celodenný vstup zaplatí 4,5 eur.

Pri návšteve rybníkov si môžete dať aj turistiku na Sninský kameň s krásnym výhľadom.

Červená hviezda

Legendárne košické kúpalisko je národnou kultúrnou pamiatkou, ktorá prešla v rokoch 2015 – 2016 rozsiahlou rekonštrukciou. Červená hviezda v centre mesta ponúka 4 bazény – detský, neplavecký, plavecký a vodnopólový, ktorý je dejiskom športových podujatí a tréningov.

Kapacita areálu kúpaliska je 1 200 ľudí, overiť si aktuálny počet návštevníkov môžete kedykoľvek na webovej stránke kúpaliska.

Dospelý za celodenný vstup zaplatí 5 eur.

Makovica

Na Hornom Šariši medzi Svidníkom a Bardejovom, blízko hraníc s Poľskom, nájdete pri Nižnej Polianke Makovicu – lyžiarsky aj letný areál. Vodná nádrž, špeciálne upravená na bazén, má nádych kúpania v prírode a stala sa obšúbeným regionálnym kúpaliskom. Vodná plocha sa delí na časť pre plavcov a pre deti, pre odvážnych je aj skokanský mostík.

V cene vstupného máte aj Wifi, parkovanie pred Makovicou je zdarma. Na webovej stránke areálu si viete pozrieť aktuálne podmienky.

Dospelý za celodenný vstup zaplatí 6 eur.

Výlet v tejto oblasti spojte s návštevou blízkeho hradu Zborov.

Plaza Beach Solivar

Z Košíc sa po diaľnici dostanete do Prešova, kde sa nachádza kúpalisko, ktoré, treba uznať, nemá na východe a možno ani na Slovensku obdoby. Ide o rezort Plaza Beach, ktorý nájdete v mestskej časti Solivar.

Areál kúpaliska vás prenesie na dovolenku pri mori vďaka stredomorskému nádychu a majáku, ktorý je pre rezort ikonický. Veľkou výhodou tohto kúpaliska je aj to, že si stráži svoju kapacitu – nemôže sa teda stať, že sa budete v areáli cítiť stiesnene a natlačení hlava na hlave. Kapacita vstupov je obmedzená a kontroluje sa to aj cez ležadlá – každý návštevník má v rámci svojho vstupného ležadlo. K dispozícii je detský bazén s atrakciami aj plavecký bazén.

Dospelý za celodenný vstup zaplatí 13 eur.

Aquacity Poprad

Pod Tatrami nájdete aquapark, ktorý je vyhľadávaný turistmi priamo z veľhôr aj domácimi obyvateľmi. Okrem vnútorných bazénov a wellnessu ponúka Aquacity v Poprade aj vonkajšie atrakcie.

V prípade nákupu lístka je výhodnejšie kúpiť lístok aspoň deň vopred – tak vás celodenný dospelý lístok vyjde 21,60 eur, v prípade nákupu na mieste stojí lístok 24 eur.

Ktoré z kúpalísk vás zaujalo najviac?

Ak preferujete viac prírodné kúpanie, ktoré môžete spojiť s turistikou, prečítajte si našich 5 tipov na kúpanie v prírode.

Pridajte komentár