EAST MAG
dvojity_feed_Stories_instagram

Aplikácia Instagram testuje dvojitý feed pre Stories

Otvoríte si Instagram a prvé, čo vidíte, je rad Stories. Tieto len 24-hodinové posty sú medzi používateľmi obľúbené. Instagram však, čo sa storiek týka, plánuje veľké zmeny.

Rýchlejší prístup k väčšiemu množstvo príbehov. To je cieľ nového testu Instagramu, ktorý práve prebieha v rámci ponuky Stories. Tento kanál by mohol byť po novom až dvojriadkový. 

Popularita Instagram Stories je nesporná. Preto sa ich sociálna sieť stále snaží zlepšovať a priťahovať k nim stále nových a nových užívateľov. Momentálne testuje novú podobu insta nástenky, v ktorej by sa mali príbehy zobrazovať v dvoch radoch pod sebou.

Podľa fotografie, ktorú zverejnil odborník na sociálne siete Matt Navarra, by Stories mali z obrazovky ukrojiť ešte väčší kus. Na double Stories upozornili aj ďalší používatelia. Vedenie sociálnej siete Instagram test potvrdil, no bližšie špecifikácie k tejto novinke neuviedol.

Blogerke Jane Manchun Wong, ktorá sa venuje predovšetkým novým technológiám, dokonca Stories zaberali až 7 riadkov z Instafeedu. Okrem toho upozornila aj na rýchlejší prechod zo Storky používateľa na storku ďalšieho. 

Insta storky, ako sa im hovorí, sú vertikálne fotografie alebo videjká do 15 sekúnd, ktoré po 24 hodinách zmiznú. Nezobrazujú sa v hlavnom feede, ale na hornej lište aplikácie. Stories ponúkajú širokú škálu nástrojov. Používatelia môžu fotografiu či video vylepšiť nálepkami s otázkami, klásť ankety či pridávať rôzne filtre. Na Stories môžete reagovať aj formou správy. 

Na sociálne siete pribúdajú denne veľké množstvá nových používateľov. Platforma Facebook má viac ako 2,5 miliardy mesačných používateľov. Dcérske spoločnosti Facebooku- WhatsApp, Messenger a Instagram majú dokopy viac ako 4 miliardy mesačných používateľov

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár