EAST MAG
mymachine

MyMachine mini hry si môže zahrať každý

Program MyMachine Slovakia predstavil prvé tohtoročné vynálezy. V rámci programu sa spojili študenti stredných a vysokých škôl, aby spoločne vyrobili vynálezy, ktoré si vysnívali deti na základných školách.

Program MyMachine je výnimočný v tom, že prepája všetky tri úrovne vzdelávacieho systému. Deti na základných školách nakreslia svoje vysnívané vynálezy. Študenti vysokých škôl spracujú nápady do realizovateľných konceptov, ktoré študenti stredných škôl premenia na funkčné prototypy,“ povedala Žofia Teplická z Karpatskej nadácie, ktorá program realizuje na Slovensku.

REKLAMA

Deti zo Základnej školy Hroncová v Košiciach vymysleli ešte na jeseň minulého roka zaujímavé vynálezy, ktoré chceli preniesť do reality. Na koncepte vynálezu pracovali študenti Fakulty elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity, preto sa rozhodli vytvoriť na základe kresieb počítačovú hru. S  hernou grafikou pomáhali študenti odboru Digitálna maľba zo Školy umeleckého priemyslu v Košiciach.

Ďalšie vynálezy až na jeseň

„Náš vynález sa volá MyMachine mini hry. Jeho úlohou je zabaviť deti, keďže jednotlivé mini hry sú založené na kresbách, ktoré oni vytvorili. Vynález pozostáva z troch zábavných hier. Sú to inteligentná križovatka, staranie sa o zvieratko a autíčko na vodu, “ približuje Samuel Antoška, študent Fakulty elektrotechniky a informačných technológií Žilinskej univerzity.

„Keďže šlo o počítačovú hru, ktorú je možné programovať aj z domu, podarilo sa tento vynález dokončiť aj napriek koronakríze. Hru si môžu deti stiahnuť z webstránky a hrať, koľko im rodičia dovolia,” uviedla Žofia Teplická a dodala, že výrobu ostatných piatich vynálezov museli pre zavreté školy prerušiť.

„Na jeseň však plánujeme výrobu obnoviť a všetky vynálezy predstavíme na veľkej spoločnej záverečnej oslave MyMachine Slovakia EXPO 2020, ktorá sa bude konať koncom roka.”

tlačová správa

Pridajte komentár