EAST MAG
letisko_kosice

Z Košíc sa už lieta aj do Viedne

Šírenie ochorenia COVID-19 zabránilo mnohým ľuďom objavovať svet či lietať za prácou. Aerolinky po prvýkrát v histórii boli nútené odstaviť na určitý čas svoje lietadlá. Dnes je situácia už iná a z Košíc si zaletíte aj do Viedne. 

Druhou leteckou spoločnosťou, ktorá obnovila svoju pravidelnú linku do Košíc po tom, ako došlo k uvoľneniu opatrení prijatých na zabránenie šírenia koronavírusu, je Austrian Airlines.

Prvý let z Viedne do Košíc po uvoľnení opatrení sa uskutočnil v pondelok 22. júna 2020 s príletom do metropoly východu v popoludňajších hodinách.

Jedinou zmenou sú rúška

Jednou z 30 cestujúcich, ktorí leteli z Viedne do Košíc, bola aj pani Laktičová, ktorá nám prezradila, aké boli opatrenia na viedenskom letisku a aké zmeny nastali po pandémii

„Žiadne prevratné zmeny som necítila. Na letisku vo Viedni sme museli vyplniť špeciálne formuláre, ak by niekto z letu ochorel, aby mohli kontaktovať aj ostatných pasažierov. V lietadle sa podávala káva a minerálka, čiže v tom nebol žiaden rozdiel. Všetko prebehlo v poriadku tak, ako pred pandémiou, až na to, že sme museli mať na tvári rúška. Rovnako ich mali nasadené piloti a letušky, tie nás upozorňovali, po akom čase je potrebné tieto rúška vymeniť.“

Na letisku okrem dezinfekcie rúk a nosenia rúška sa vás nedotknú žiadne ďalšie zmeny. Časy pred tým, ako je potrebné prísť na letisko sa nezmenili, a teda všetko prebieha hladko. Dá sa povedať, že ľudia z Košíc a okolia sa môžu tešiť na možnosti, ktoré ponúka spojenie s hlavným mestom Rakúska – či už priamo výletom vo Viedni, alebo ďalším letom.

„Letecká spoločnosť Austrian Airlines je už takmer 25 rokov spoľahlivým partnerom Letiska Košice a sme veľmi radi, že jej lietadlá opäť spájajú Košice s Viedňou. Vďaka tomuto spojeniu je z Košíc opäť na dosah množstvo európskych destinácií a od júla opäť aj populárne diaľkové destinácie New York – Newark, Washington, Chicago a Bangkok,“ vyjadril sa Michael Tmej, výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska Košice.

Z Košíc do Viedne 4-krát do týždňa

Lety z Košíc do Viedne budú prevádzkované pravidelne 4-krát do týždňa, a to každý pondelok popoludní, štvrtok ráno a popoludní a v sobotu ráno. Z Viedne do metropoly východu sa bude lietať v pondelok popoludní, v stredu večer, štvrtok popoludní a v piatok večer. Očakáva sa, že na jeseň 2020 sa frekvencia letov vráti späť na pôvodných 13 letov týždenne.

letisko_kosice

Na prvých pasažierov, ktorí po dlhom čase pristáli s rakúskou spoločnosťou v Košiciach, dozerala aj policajná kontrola s ušatou strážkyňou zákona Jedy. 

Simona Ďurkovič

komentáre 3