EAST MAG
inteligentný kvetináč

Inteligentný kvetináč prezradí pocity vašich rastlín

Bytové rastliny prežívajú v posledných rokoch veľký BOOM. Ľudia sa čím ďalej, tým viac obklopujú izbovými rastlinami, ktoré čistia v ich domovoch vzduch. Problémom však je, že na rozdiel od zvierat, nevie naša intuícia vycítiť, čo naša kvetina potrebuje.

A tak sa stáva, že naša rastlina zahynie na nedostatok vody alebo naopak, na jej prebytok. Tomu je našťastie už koniec. Ak ste ten druh človeka, ktorému umrie aj sukulent či kaktus, mali by ste zbystriť pozornosť. Web s inováciami a startupmi z celého sveta Indiegogo na svojom webe promuje inteligentný kvetináč, za ktorým stojí značka Mu-design z Luxemburska. 

REKLAMA

Kvetináč dokáže rozoznať pocity tvojej rastlinky. Dokáže rozpoznať až 15 emócií, ktoré následne premietne na displeji kvetináča. Rovnako dokáže zmerať správnu vlhkosť pôdy a teplotu, ktorá je pre rastlinu dôležitá. 

Inteligentný kvetináč
Zdroj foto: Indiegogo.com

Ako to funguje? 

Kvetináč funguje prostredníctvom aplikácie, ktorú je potrebné stiahnuť si do smartfónu. Mali by ste poznať presný typ, druh a poddruh rastliny, ktorú chcete do inteligentného kvetináča zasadiť, a následne si ho vyberiete z ponúkaného zoznamu v appke. 

Aplikácia vygeneruje QR kód, ktorý presne opíše spôsob, akým sa starať o vybranú kvetinu. Tento kód je potrebné načítať do kvetináča. Prostredníctvom appky si môžete dokonca vybrať aj vzhľad emojis, ktoré sa budú na kvetináči premietať. 

Lua kvetináč má v sebe zabudovaný aj senzor pohybu a 3 ďalšie senzory – vody, svetla, a teploty. Kvetináč má v sebe zabudovaný aj inteligentný rezervoár vody pre prípad, že zabudnete rastlinu poliať. Kvetináč rastlinku poleje za vás, ale netreba sa na to spoliehať.  

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

komentár: 1