EAST MAG
simon sicko

Moje TOP aplikácie #19 Šimon Šicko

Poznáte slovenské herné štúdio Pixel Federation? Jeho najúspešnejšími herným titulmi sú hry Diggy’s Adventure, Seaport a TrainStation, ktorá sa minulého roku dočkala pokračovania v podobe titulu TrainStation 2.
Ak vám tieto názvy nie sú neznáme, isto viete, že za vznikom našej najväčšej firmy zameranej na vývoj počítačových hier stojí Šimon Šičko.
Aké aplikácie využíva a zároveň odporúča?

1. Lose It

Aplikácia slúži na trackovanie jedla, ktoré cez deň prijímam. Pravidelne ju „plním” už 3. rok. Počas každého dňa si zaznamenávam, akú stravu, v akom množstve prijímam. Ako reumatik si dlhodobo strážim to, čo jem, aby som zápalové markery držal v norme. Zároveň som sa posunul do štádia, kedy proaktívne riešim, ako byť výkonnejší (fyzicky aj mentálne).

2. Strava

Silové tréningy dopĺňam aktívnym plávaním, behaním, cyklistikou a kitesurfovaním. Na zaznamenávanie týchto aktivít mi slúži aplikácia Strava. Okrem trackovania využívam aplikáciu na sebamotiváciu, súťaženie s kamarátmi a často aj vzájomný trolling. Cez aplikáciu si nastavujem aj svoje ročné a týždenné výzvy. Výborné sú aj podrobnejšie štatistiky. Pre človeka, ktorý má rád dáta, nie je nič lepšie, ako si analyzovať svoj výkon.

3. Garmin Connect

Garmin Connect je aplikácia, ktorá slúži na vyhodnocovanie a zobrazovanie fyzických hodnôt zozbieraných cez hodiny alebo „hrudné pásy”. Aplikáciu využívam hlavne na moje KPi’s, ktorými sú: 1. kvalita a dĺžka spánku, 2. kľudová tepová frekvencia a 3. VO2MAX a v súčasnej covid-19 dobe aj Pulzový oximeter, ktorý hovorí o množstve kyslíka prenášaného v krvi. Všetky tieto dáta sa snažím potom konfrontovať pri preventívnych prehliadkach. Verím, že naše zdravie je najdôležitejší asset, ktorý máme, a preto sa treba o neho aktívne zaujímať.

4. Spotify

Aplikácia, ktorá mi nahradila počúvanie štandardných rádií. Mám veľké množstvo vlastných playlistov, ktoré počúvam podľa aktivity a nálady. Aktívne využívam aj odporúčania nových skladieb na základe synopsií, takto som objavil už zopár zaujímavých kapiel. Som veľmi rád, že momentálne Spotify pridáva aj obsah na poli podcastov.

5. iCalendar

Momentálne najdôležitejšia aplikácia, bez ktorej by som bol stratený. Postupne som do nej začal pridávať každú jednu činnosť (pracovnú, osobnú, rodinnú), s manželkou sharujeme vzájomné kalendáre a veľmi nám to pomáha vo vzájomnom zladení rodinných aktivít.


 Šimon Šičko

Ak vás zaujímajú ďalšie tipy na aplikácie, prečítajte si našu rubriku Moje TOP aplikácie.

komentáre 4