EAST MAG
playstation

Sony predstavila PS5

V noci zo štvrtka na piatok 12. júna predstavila spoločnosť Sony na online showcase The Future of Gaming dizajn ďalšieho radu hernej konzoly – PS5.

Od novinky sa očakávajú vylepšenia v takmer každom smere. Model PlayStation5 bude ponúkať 2 varianty – konzolu s jednotkou Ultra HD Blu-ray a digitálnu edíciu konzoly bez diskovej jednotky. Nová konzola od Sony by podľa informácií mala mať podporu virtuálnej reality PSVR.

REKLAMA

Z technických parametrov PS5 stojí za zmienku interný SSD disk na zapisovanie hier, 8-jadrový procesor, vlastná grafická karta či zobrazovanie 8K/4K pri 120 Hz. Sony sa pri vývoji novej generácie konzoly pustila aj ekologickým smerom – PS5 by malo mať nižšiu spotrebu energie.

PS5

Samozrejme, zážitok z hrania nebude ukrátený, dokonca by sa dalo povedať, že vďaka výnimočnemu čistému líniovému bielemu dizajnu bude možno aj o čosi lepší.

Súčasťou showcaseu bolo aj predstavenie hier, ktoré budú súčasťou knižnice PS5 – predstavených bolo 9 titulov: rozšírená edícia GTA V, Spider-Man: Miles Morales, Gran Turismo 7, Ratchet & Clank: Rift Apart, Returnal, Sackboy: A Big Adventure, Destruction Allstars, Stray, Kena: Bridge of Spirits, Oddworld:Soulstorm, Project Athia, Ghostwire Tokyo, Jett: The Far Shore, Godfall, Solar Ash, Hitman III, Astro’s Playroom, Little Devil Inside, NBA 2021, Bugsnax, Demon’s Souls, Deathloop, Village, Pragmata, Horizon: Forbidden West.

Pri vývoji titulov spolupracovali aj nezávislí vývojári a vývojárske štúdiá, vďaka čomu PS5 ponúkne mainstreamové aj indie hry. Na novej konzole by sa mali dať zároveň hrať takmer všetky hry z PS4 vďaka spätnej kompatibilite.

A kedy môžeme očakávať dizajnovú novinku? Uvedenie na trh by malo byť niekedy koncom roka 2020, zatiaľ však nie je oficiálne potvrdený žiaden dátum.

Záznam z predstavenia hier a PS5 si môžete pozrieť online:

komentár: 1