EAST MAG
messenger

Reklamy už nájdete aj v aplikácii Messenger

Pristihli ste sa aj vy pritom, že sa vám medzi konverzáciami v aplikácii Messenger objavili nové konverzačné okienka, o ktorých ste doposiaľ nič nevedeli?

Ak áno, tak už sa aj k vašej aplikácii a smartfónu dostala novinka, ktorú prináša spoločnosť Facebook – reklamy v aplikácii Messenger.

REKLAMA

Najhoršie na tejto reklame doposiaľ je, že si ju viete z konverzačných okien odstrániť, presnejšie, reklamu si viete skryť. Po čase sa vám však medzi konverzáciami objaví nová reklama na čosi iné. Výber reklám, ako inak, nie je náhodný – sú vyberané na základe údajov o weboch a obchodoch, ktoré navštevujete tak, aby sa vám zobrazovali relevantné reklamy.

index messenger

Vizuál, ktorý splýva

Táto forma reklamy vyzerá rovnako ako štandardné konverzácie, pri zbežnom pohľade vám možno ani neudrie do očí. Samozrejme, túto reklamu nenájdete hneď na prvom mieste, ale až na nižších priečkach, medzi konverzáciami, aby bolo jej splynutie v aplikácii čo najprirodzenejšie.

messenger ad

Po otvorení chatovacieho okienka sa vám objaví, aspoň podľa našich skúseností, grafická reklama – banner či carousel s reklamným textom a vizuálom.

messenger ad

Zobrazovanie reklám v Messengeri v podobe konverzačných okienok je novinkou, aj keď v minulosti už boli intencie mať v aplikácii reklamy, ktoré však u používateľov vyvolali nevôľu.

Spoločnosť Facebook v poslednom období prišla aj s novinkou v podobe avatara, dlhšiu dobu sa už hovorí aj o variácií farebného pozadia Facebooku.

Reklama v aplikácii Messenger sa vám niekedy zobrazí, niekedy nie – zatiaľ nefunguje konštantne. Aký budú mať tieto konverzačné reklamy prínos pre biznis a, predovšetkým, ako budú vplývať na používateľov Messengera, zistíme až po čase.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár