EAST MAG
simpsonovci

Simpsonovci vďaka šikovnému umelcovi získali ľudskú tvár

Kto by ich nepoznal? Žltá rodinka Simpsonovcov jednoznačne patrí k jednej z najobľúbenejších kreslených seriálov na svete. Viete si predstaviť, ako by vyzerali ježaté, vlasaté a plešaté hlavy samotných hlavných hrdinov tohto seriálu v reálnom živote? Šikovný turecký umelec Hossein Duba si ich zobral do parády a teda poviem vám, vyzerajú ako z hororu. Presvedčte sa sami… 

Práca mladého umelca z Istanbulu je však obdivuhodná. To, že hrdinovia seriálu vyzerajú desivo, nie je jeho chyba. Svoju prácu umelec aj napriek vzhľadu postavičiek odviedol skutočne dobre a precízne až do posledného detailu.

REKLAMA

Žltá rodinka a obyvatelia mestečka Springfield si už od prvej časti, ktorá vyšla v roku 1989 našla svojich fanúšikov. Odvtedy tvorcovia známej rodiny vytvorili neuveriteľných 31 sérií. Ak by ste si chceli pozrieť všetky časti a všetky série, Simpsonovci by vám tak ukradli zo života neuveriteľných vyše 240 hodín.

Satirický seriál Simpsonovci a ich tvorcovia si zobral na paškál predovšetkým situácie, ktoré otriasli krajinou aj životami jej obyvateľov. Často sa stali terčom humoru samotných tvorcov aj politici, hviezdy strieborného plátna, svetoví speváci či známe tváre z televíznych obrazoviek. Väčšina z nich si priamo v seriáli aj zahrali. Napríklad speváčky Lady Gaga, Katy Perry, Stephen Hawking, Stan Lee, Michelle Obamová či Bill Gates.

Tvorcovia seriálu sú v posledných rokoch obviňovaní z jasnovidectva. Niektoré časti seriálu, ktoré sa vysielali v minulosti, zobrazovali realitu, ktorá sa časom skutočne stala. Simpsonovci tak predpovedali budúcnosť. Najlepším príkladom je zvolenie súčasného prezidenta USA Donalda Trumpa, ktoré tvorcovia seriálu predpovedali skoro 10 rokov predtým, než sa to skutočne stalo. Tvorcovia tohto seriálu dávno v minulosti predpovedali aj ochorenie, ktoré nenápadne pripomína dnešný korona vírus.

Pre ďalšie zaujímavé čítanie, rozhovory a inšpirácie si prezrite našu rubriku Lifestyle.

Simona Ďurkovič

Pridajte komentár