EAST MAG
muz cvici doma

Fitnes pomôcky – cvičiť sa dá aj vo vlastnej réžii!

Aký je váš tip na motiváciu k cvičeniu? Každý to máme inak. Mnohým však pomáha to, že sa pred prácou alebo po nej vyberú do posilňovne či na skupinové cvičenie, kde ich k cvičeniu motivuje prostredie a okolie, veď „keď už som prišiel…

Cvičiť sám je často ťažšie aj preto, lebo pri domácom alebo vonkajšom cvičení vo vlastnej réžii často nedisponujeme vybavením, aké nájdeme vo fitku. Ak však chcete makať aj sám, oplatí sa zadovážiť si fitnes pomôcky.

REKLAMA

1. Fitlopta

Mnohým sa môže zdať fitlopta ako fitnes pomôcka, ktorá je skôr určená pre zábavu a sedenie. Napriek tomu vie však gumená nafukovacia lopta poslúžiť a zintenzívniť vaše cvičenie.

Cviky s fitloptou slúžia na zlepšenie držania tela, kondíciu aj udržanie rovnováhy – stačí si len vybrať. Ak chcete cvičiť brucho, ľahnite si na chrbát a predávajte si loptu zo zovretia rúk do zovretia nôh tak, že pritom budete zdvíhať nohy a pracovať s brušným svalstvom.

Ak si chcete trénovať rovnováhu, posaďte sa na fitloptu so skrčenými nohami a snažte sa udržať.

dvojica s fitloptou

2. Švihadlo

Táto fitnes pomôcka patrí medzi tie najstaršie, ktoré mnohí poznáme ešte z čias detstva. Jedinou nevýhodou švihadla je, že preň potrebujete trošku väčší priestor, ak teda nechcete doma nič zničiť. To sa však dá jednoducho vyriešiť – cvičením vo väčších priestoroch, napríklad v spoločnej chodbe, alebo aj vonku na čerstvom vzduchu.

Švihadlo spevňuje svaly v spodnej časti tela a zároveň je to aj celkom dobré kardio. Ak vám základné skákanie nestačí, môžete skúšať variácie – prekladanie rúk, skok na jednej nohe…

žena na švihadle skáče

3. Činky

Cvičiť sa dá s vlastnou váhou, ale ak si chcete spevniť najmä ruky, oplatí sa mať aj nejakú záťaž. Najľahšia cesta sú fľaše naplnené vodou. Väčšiu motiváciu cvičiť vám však vedia dodať vlastné činky – bude vám ľúto, že vám len tak ležia na podlahe a začnete ich zdvíhať. Možno.

žena s činkou

4. Expander

Na posilňovanie rúk, stredu tela, ale aj nôh a zadku sa vám môže hodiť gumový expander – kruhový alebo v tvare ako švihadlo aj s rúčkami. Čím viac expander naťahujete, tým má väčší odpor – samozrejme, je dôležité dbať na techniku cvičenia.

Pri výbere tejto fitnes pomôcky si dajte pozor na to, aký tuhý expander si vyberáte.

žena s expanderom

Variantom môžu byť aj menšie gumy na cvičenie, ktoré sú vhodné najmä na formovanie nôh.

5. Foam roller

Penový valec vám možno nepomôže zhodiť potrebné kilá, ale pri cvičení má svoju úlohu. Masážny valec s rôznou tvrdosťou slúži na uvoľnovanie stuhnutých svalov, je preto vhodnou fitnes pomôckou na rozcvičku alebo ako strečing po cvičení.

muž s masážnym valcom

Samozrejme, medzi základné domáce športové vybavenie ešte určite patrí podložka na cvičenie. Náš výber fitnes pomôcok je najmä pre inšpiráciu a pre motiváciu – každý môžeme cvičiť aj doma vo vlastnej réžii – fitnes pomôcky sú cenovo dostupné a videí na cvičenie je v súčasnej dobe možno aj toľko, koľko je na internete receptov 🙂

Pozrite si napríklad instagramové profily, ktoré vás nielen namotivujú cvičiť, ale aj vám ukážu, ako na to, či dokonca si s vami dajú aj live cvičenie.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár