EAST MAG
zena na gauci

4 aplikácie na plánovanie dňa

Ráno sa zobudíte, vypijete kávu, popri mailoch a scrollovaní sociálnych sietí sa pozabudnete a zrazu je tu obed. V horšom prípade aj podvečer. Mávate občas takýto problém aj vy? Vyriešiť vám ho môže písanie papierikov so zoznamom úloh alebo aj šikovné aplikácie na plánovanie dňa.

Problém Čo robiť počas dňa – Skončil skôr, ako som niečo stihol, možno majú mnohí z nás popri práci z domu. Ak chceme byť realistickí, určite sme sa s takými dňami, kedy nemalo zmysel ani dávať dole pyžamo, stretli aj pred karanténou, netreba to teda zvaľovať len na ňu 🙂

Riešením tohto problému je v prvom rade naša vôľa byť aktívny, prekonať sa a poháňať vpred nás môžu aj technologické vymoženosti – aplikácie na plánovanie dňa. Nezabúdať na dôležité tasky a plniť si povinnosti – to je predsa úloha takýchto plánovačských aplikácií.

Tak si vyberte napríklad jednu zo štyroch, ktoré vám ponúkame.

1. Keep

Je aplikácia pre tých, ktorým sa dvakrát nechce nič sťahovať. Je totiž previazaná s Google účtom, nájdete ju jednoducho – na počítači v Gmaili vpravo hore vedľa vašej fotografie sú bodky, ktoré predstavujú ďalšie možnosti, a medzi nimi sa skrýva aj Keep.

Aplikácia je veľmi jednoduchá, štandardne je určená na zapisovanie poznámok. Viete si v nej pridávať aj hlasová poznámky, fotografie, odlišovať poznámky štítkami a všetko zdieľať s ďalšími ľuďmi.

2. Todoist

Patrí medzi obľúbeneé aplikácie na plánovanie dňa. Je jednoduchá a pritom veľká aplikácia, ktorá umožňuje bezproblémovú synchornizáciu všetkých úloh. Má minimalistický dizajn a je prehľadná. Určíte si projekty, úlohy a jednotlivé kroky, ktoré máte splniť.

Veľkou výhodou aplikácie je, že nevyužíva žiadne alarmy ani zvukové upozornenia. Rovnako sa jednoducho zosynchronizuje so všetkými vašimi zariadeniami.

3. Wunderlist

Ďalší favorit aplikácií na plánovanie, ktorý sa podobá Todoist – máte teda na výber. Aj Wunderlist je veľkou komplexnou aplikáciou, ktorá je prehľadná a viete sa vo svojich projektoch a taskoch orientovať. Navyše máte v tejto aplikácii možnosť pridávať si prílohy – rôzne materiály, fotky, výstupy a reporty, vďaka čomu ich máte poruke hneď pri projekte.

4. WeDo

Je ďalší typ aplikácie, ako sú tie predchádzajúce. Okrem klasického poznámkovača, pripomienok, zoznamov úloh si v nej viete aj značiť svoje zvyky. Vďaka tomu si môžeme ľahšie vytvárať pozitívne návky (napríklad vpiť denne aspoň 1,5 litra vody a rovnako aj sa zbavovať zlozvykov.  

Ak vám aplikácie na plánovanie dňa nestačia, respektíve neviete dodržiavať nastavený plán, skúste sa trackovať aplikáciami, ktoré sú zamerané na produktivitu a merajú váš progres či plnenie plánov. Napríklad aplikácia Productivity alebo Productive. Zadáte si ciele, ktoré chcete splniť, a budete sledovať svoj progres.

Veď okrem deadlinu sú asi najlepším motivátorom viditeľné výsledky a pokroky, nie? 🙂

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1