EAST MAG
TOP aplikácie Radoslav Repicky

Moje TOP aplikácie #17 Rado Repický

Obsah svojho telefónu nám v rámci rubriky Moje TOP aplikácie priblížil Rado Repický.

Som výtvarník, karikaturista, livepainter a učiteľ, a tak vyzerá aj môj telefón. Mám tam toho mnoho, ale reálne využívam len zopár aplikácií, ktoré sú nevyhnutné pre moju prácu.

REKLAMA

Ráno ma budí EduPage

Som stredoškolský učiteľ, pret je nevyhnutné, aby som používal EduPage. Využívam ho nielen na školské povinnosti, ale i na zadávanie úloh žiakom a komunikáciu s kolegami. Som aj triedny učiteľ a EduPage je skvelý spôsob, ako rýchlo informovať rodičov žiakov.

Dôležitá je prezentácia a nápady

Na propagáciu a reklamu využívam aplikácie ako Facebook, kde mám osobný účet aj stránku pre fanúšikov. Pri zdieľaní projektov a eventov mi pomáha Instagram, na ktorom získavam inšpiráciu od ostatných výtvarníkov a známych tvárí kultúrneho života. Na rozptýlenie používam určite YouTube, kde sledujem hudobné klipy, filmy, ale aj filmových recenzentov, keďže som filmový fanúšik.

Musel som sa viac zdigitalizovať

Odkedy učím na odbore dizajn digitálnych aplikácií na ŠUP Košice, aj môj mobil prešiel miernou úpravou. Musel som si pridať Google kalendár, ktorý slúži na time manažment nielen na porady s kolegami, ale i na organizáciu osobných vecí. Na komunikáciu s klientmi najčastejšie používam Gmail, či už ide o textový obsah, alebo náhľady projektov v prílohách. Keď nestačí kapacita, používam na zaslanie prác Wetransfer alebo úložisko.

Kresliť sa dá aj jednoducho

Na kreslenie, maľovanie a tvorbu karikatúr využívam Procreate a Sketches pro. Sú to jednoduché a efektívne výtvarné top aplikácie. Ich funkcie a nastavenia sú veľmi prehľadné a na môj rýchly štýl kresby a maľby veľmi vhodné. Niekedy nimi robím aj karikatúry naživo, nielen podľa fotiek.


Rado Repický

  • študoval propagačnú grafiku na Strednej škole úžitkového výtvarníctva a na Fakulte umení TUKE maľbu u Adama Szentpeteryho, štúdium ukončil na grafike u profesora Rudolfa Sikoru
  • venuje sa maľbe, ilustráciám, livepaintingu
  • reprezentoval Slovensko na ilustrátorských medzinárodných súťažiach Secret Wars a Raw Art Wrestling
  • od roku 2012 spolupracuje s Mariánom Čekovskym na jeho talkshow Čekypoint ako umelec pod tlakom
  • v roku 2018 reprezentoval Slovensko na Creative Expo na Taiwane

Pridajte komentár