EAST MAG

Ako si vyčistiť mobil?

S pandémiou koronavírusu bojuje Slovensko aj iné európske krajiny. Jedno z najzákladnejších preventívnych opatrení pred nakazením sa spočíva v pravidelnej a častej hygiene.

Okrem umývania rúk je rovnako dôležité pravidelne dezinfikovať aj predmety, ktoré môžu na sebe mať najviac vírusov. Jedným z takých predmetov je jednoznačne smartfón, ktorý, priznajme si otvorene, čistíme menej pravidelne ako kúpeľňu.

REKLAMA

Je preto dôležité podrobiť mobil dôkladnému čisteniu, na ktoré si v momentálnej domácej karanténe nájdete skôr čas.

Čo je najvhodnejšie?

Na čistenie smartfónu, tabletu či inej obrazovky používajte jemnú handričku. Vhodnou voľbou je napríklad handrička z mikrovlákna, ktorú ste dostali k dioptrickým okuliarom. Mäkké jemné handričky na rozdiel od servítok, papiera či iných látok nespôsobia žiadne poškrabanie.

Použiť môžete aj špeciálne dezinfekčné vlhčené obrúsky.

Klasickú handričku namočte do teplej vody a pridajte aj kvapky mydla a poriadne vyčistite celý povrch smartfónu. Aj obal mobilu môžete celý vyčistiť vodou s mydlom.

Nepoužívajte čistiace prostriedky do domácnosti, aerosólove spreje, bielidlá a ani alkohol.

Ako na to?

Pred čistením mobil vypnite, vytiahnite ho z nabíjačky a zamedzte tomu, aby sa do otvorov dostali tekutiny. Nekvapkajte mydlo ani vodu priamo na mobil, ale len na handričku, s ktorou smartfón čistite. Snažte sa netlačiť veľkou silou.

Otvory a menej dostupné miesta môžete vyčistiť pomocou vatovej tyčinky či zubnej kefky, samozrejme, inej, s ktorou si bežne umývate zuby.

Pridajte komentár