EAST MAG

4 inšpiratívne knižné profily, ktoré sa oplatí na Instagrame sledovať

Karanténa nás donútila užívať si čas doma. Ak pracujete z domu, stále máte množstvo času, ako si po pracovnej dobe aj aktívne leňošiť a nemyslieť na katastrofické scenáre. Rozhodli sme sa vám predstaviť inšpiratívne instaprofily Slovákov, ktorí milujú knihy. 

O tom, že knihy dávno nie sú OUT, ako si mnohí myslia, vás presvedčia Slováci, ktorí by dobrú knihu nevymenili za nič na svete. Uvoľnite sa, oblečte si pyžamo, uvarte dobrý čaj a nasávajte múdrosti iných. 

REKLAMA

_dzejny 

_dzejny pracuje v najobľúbenejšom kníhkupectve na Slovensku, ktoré sa jej stalo osudným už pri štúdiu na vysokej škole. Z jej profilu láska ku knihám priam sála. Vďaka svojim insta recenziám a príjemným fotkám donútila mnoho Slovákov opäť zobrať knihu do ruky. 

Knižná fetka 

Rovnako ako Jana, tak aj Ivan pracuje v Martinuse. Jeho čitateľské výbery sú, samozrejme, rozdielne ako jeho parťáčky _dzejny, no netreba sa báť. Stačí si otvoriť myseľ a nechať sa nahovoriť na príbeh z druhej svetovej vojny či sci-fi príbehy, ktoré by ste si inak ani nevybrali. 

Zlodejka kníh 

Rovnomerný názov po svetovom bestselleri Zlodejka kníh si obľúbite. Blogerka sa na žáner zaručene neviaže a svojimi recenziami si vie získať širokú cieľovú skupinu. Prečo by ste ju mali sledovať? Jednoducho vám poradí v každej sfére či v každom žánre. 

Inferno na polici 

Tento profil nie je presne tým, čo hľadá väčšina milovníkov kníh. No verte nám, zamilujete si ho. Mladá dvojica točí ku knihám aj vlogy. Ich hlavnou hrdinkou – kritičkou – je Lenka, ktorá má vyštudovanú literárnu kritiku. Ak chcete k literárnemu dielu dostať konštruktívny názor odborníka s vtipnými vsuvkami, vlog Inferno na polici nenechá na žiadnej knihe ani stránku suchú.

Simona Ďurkovič

komentáre 3