EAST MAG

Investícia pre MATSUKO urýchli príchod prevratnej holografickej komunikácie na svetový trh

Byť s niekým a pritom tam fyzicky nebyť. Znie to ako sci-fi, ale vďaka prevratnej komunikácii od košického MATSUKO sa ľudské hologramy stávajú súčasťou života.

MATSUKO uzavrelo v decembri 2019 investíciu 1,2 milióna eur s cieľom dostať svoj produkt na globálny trh čím skôr. Skutočných ľudí modeluje do troch rozmerov a prenáša súčasne do reálneho priestoru, v reálnom čase. Originalita produktu je skrytá v použití obyčajnej kamery v smartfóne alebo počítači.

REKLAMA

Pre prvých zákazníkov už tento rok

Naša technológia je prelomová, schopná autenticky zachytiť ľudskú tvár a dokáže vzbudiť v ľuďoch pocit vzájomnej blízkosti a účasti. A to aj napriek fyzickej vzdialenosti medzi nimi,” hovorí Mária Virčíková, CEO.

S cieľom priniesť túto prevratnú holografickú komunikáciu prvým zákazníkom už v tomto roku, MATSUKO uzavrelo investičné kolo. „Všetko prebehlo veľmi rýchlo. Za dva mesiace sa nám podarilo získať prísľuby od investorov,” opísal Matúš Kirchmayer, CEO.

Investičné kolo bolo otvorené pre súčasných investorov, ktorí sa rozhodli zvýšiť svoju investíciu, a pre úzku skupinu vybraných nových investorov. Tak ako v minulom kole, vedúci investor je fond IPM Group zameraný na škálovanie kapitálu pre inovatívne regionálne spoločnosti s globálnymi ambíciami. MATSUKO opäť podporil aj podnikateľ, bývalý investičný bankár a filantrop Peter Kulloi a podnikateľ a dizajnér Ľuboš Pahuli.

Investícia od maďarského Ustream

V tomto kole do MATSUKO investoval fond Oktogon Ventures, v ktorom sú partnermi Gyula Fehér, zakladateľ najúspešnejšieho maďarského startupu Ustream, ktorý bol kúpený spoločnosťou IBM a Veronika Pistyur:

Ťažíme u nás zo znalostí miestneho prostredia, bohatých skúsenosti a globálnej siete kontaktov a to v prospech rozvoja potenciálu startupov z prostredia CEE. Z investície do MATSUKO sa mimoriadne tešíme a chceme podporiť zakladateľov a celý tím naším know-how, ako z lokálnej firmy vybudovať globálnu. MATSUKO disponuje všetkým potrebným na čele so skvelými talentami, vzrušujúcou a disruptívnou technológiou, medzinárodnou sieťou kontaktov a veríme, že aj správnym načasovaním. V podstate sme sa pri rozhodovaní o podpore takéhoto skvelého celku nemali o čom baviť,” vysvetľuje Veronika Pistyur.

Medzi investorov sa v tomto kole zaradila aj Barbara Schreinerová, členka predstavenstva Bator Tabor Foundation a majiteľka eventovej agentúry Bubble production house, taktiež podnikateľka Margriet Koldijk z Holandska s dlhoročnou skúsenosťou z medzinárodného vedenia v sektore nových technológií.

MATSUKO má za sebou dôležité miľníky vo vývoji technológie používajúc najnovšie poznatky zo strojového učenia a spracovania obrazu, ako aj obsadenie kľúčových rolí expertmi v umelej inteligencii a biznisu.

S naším tímom sa teraz sústredíme na produkt, ktorý prinášame našim zákazníkom už o niekoľko mesiacov. Máme pred sebou náročné obdobie, sme naň ale pripravení. Používanie hologramov je pre ľudí návratom k prirodzenej komunikácii,” uzatvára Matúš Kirchmayer, CEO MATSUKO.

tlačová správa

komentár: 1