EAST MAG
mobil

Návrat vyklápania

Všetko sa raz vráti opäť do módy. Tento jav si môžeme všímať predovšetkým v odevnom priemysle, ale aj inde. Ako príklad môžu slúžiť výrobcovia mobilných telefónov. Tendencie návratu k pohyblivým smartfónom, ktoré sa ohýbajú, už pár rokov vnímame.

Medzi najnovšími modelmi nechýbajú staré dobré vyklápacie telefóny. Samozrejme, v omnoho vynovenej podobe. Napríklad Samsung začiatkom februára odprezentoval nový model vyklápaciceho smartfónu Galaxy Flip. Zavretý zaberá menej miesta a pôsobí nenápadne, po otvorení funguje ako klasický plochý smartfón.

REKLAMA

Veľký návrat pripravila aj Motorola so svojím modelom Razr, ktorý prešiel inováciou.

Pri oboch modeloch sa však po uvedení na trh ozývajú nespokojní užívatelia, ktorí vnímajú nedostatky späté najmä s kvalitou obrazovkou.

Skladací model – ale po celej šírke – má v ambíciách aj Microsoft. Surface Duo je niečo medzi smartfónom a tabletom, ktorý sa dá aj oddeliť.

Z netradičných smartfónov sa oplatí spomenúť model Xiaomi s jednoliatou obrazovkou skoro po celej ploche mobilu.

Spoločnosť TLC informovala o modeli, na ktorom pracuje. Ide o smartfón s rolovacím displejom – má klasické rozmery smartfónu, no plocha displeja sa vie zväčšiť.

Vlastný sklápací mobil uviedol na trh aj brat jedného z najslávnejších narkobarónov Pabla Escobara. Ide o rebrandovaný model Royale FlexPai, no Pablo Escobar Fold 1 je dostupný za veľmi nízku cenu – 349 dolárov. Robert Escobar má v pláne poraziť giganta Apple.

Na svojej stránke escobarinc.com už ponúka aj 2. model.

To, či sa mu to podarí, je, samozrejme, otázne. Rovnako je otázne aj to, ako sa uchytia vyklápacie moderné smartfóny. Patríte medzi ich nadšencov, alebo ste si už príliš zvykli byť „naplocho”?

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár