EAST MAG
kniznica

Chceš darovať knihu? Košická knižnica ti ju pomôže umiestniť

Knižnica pre mládež mesta Košice podporí zbierkou kníh Medzinárodný deň darovania kníh (International Book Giving Day 2020). Zámerom zbierky je, aby všetky nečítané, jednoducho, nadbytočné detské aj dospelácke knihy mohli opäť niekde, niekoho potešiť.

Dajte knihám druhú šancu, knižnica vám pomôže nájsť pre nich nového čitateľa

Medzinárodný deň darovania kníh si svet pripomína 14. februára. Knižnica si tento deň uctí tak, že pomôže sprostredkovať knihám druhú šancu.

REKLAMA

Aj tento rok vyzývame širokú verejnosť k darovaniu kníh. Obraciame sa úplne na všetkých, ktorí majú knihy v láske. Na všetkých, ktorí sa chcú o túto lásku aj podeliť a urobiť tým niekde, niekomu radosť,“ hovorí o vyhlásení zbierky kníh „Daruj knihu, my ju posunieme!“ riaditeľka knižnice, Kamila Prextová. „Naším cieľom je sprostredkovať už nečítaným a nepotrebným knihám novú šancu.“

Zbierka bude prebiehať v týždni od 10. – 16. februára 2020 vo všetkých pobočkách knižnice
po celom meste. Knihy potom poputujú na rôzne miesta.

Ešte je priskoro povedať, kde všade budú umiestnené. Závisí to od množstva a tiež od konkrétnych titulov, ktoré nám verejnosť daruje. Príjemcov kníh však budeme vyberať veľmi zodpovedne,“ sľubuje Kamila Prextová. Knižnica sa chystá osloviť krízové centrá, občianske združenia aj domovy dôchodcov a nevynechá nemocnicu.

kniznica

Tento rok sme sa rozhodli osloviť a do tejto aktivity tiež zapojiť mestské časti a K13 – Košické kultúrne centrá, resp. Výmenníky/SPOTs, ktoré nám môžu veľmi pomôcť. Jednak s propagáciou no aj so samotnou zbierkou a následne tiež s umiestnením kníh do vybraných organizácií v ich pôsobnosti.

Ak sa teda rozhodnete, že chcete niekoho obdarovať práve vašou knihou, určite navštívte niektorú z pobočiek Knižnice pre mládež mesta Košice a odovzdajte ju tam do rúk knihovníčke.

Knihy je možné tiež umiestniť do knižničného Biblioboxu, ktorý máme pred vchodom do pobočky LitPark v Kulturparku a do tiež do košických Výmenníkov. Odporúčam tiež sledovať stránky jednotlivých mestských častí. Zapojené MČ určite budú podrobne informovať, kde je možné knihy doniesť,“ odporúča Kamila Prextová, ktorá na záver dodáva, že ak do darovaných kníh pridáte nejaké venovanie, určite tým potešíte nového čitateľa.

Pridajte komentár