EAST MAG
fpt budova

Najzamestnávatelia sú aj v radoch Košice IT Valley

V stredu 29. januára sa v Bratislava vyhodnocoval 8. ročník ankety Najzamestnávateľ roka 2019.

Anketu vyhlasuje spoločnosť Profesia. Jej cieľom je priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na to, ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. V 10 kategóriách bolo nominovaných 20 spoločností na základe 3 parametrov atraktívnosti na portáli pracovných ponúk – počet zobrazení pracovných ponúk, počet reakcií na pracovné ponuky a počet pracovných ponúk na portáli. Dokopy bolo v ankete zapojených 200 organizácií.

REKLAMA

Následne bolo od 15. septembra 2019 spustené hlasovanie verejnosti o Najatraktívnejšieho zamestnávateľa, ktoré trvalo do konca roka 2019.

Opakovanie úspechu

Olaf Baumann a Tran Coi, predstavitelia Fpt Slovakia.

V kategórii IT a telekomunikácie si svoje 2. miesto zopakovala spoločnosť Fpt Slovakia, ktorá sídli v Košiciach už vyše 5 rokov.

Sme veľmi hrdí na to, že sme po druhýkrát získali druhé miesto v našej kategórii v ankete Najzamestnávateľ. Tento vynikajúci výsledok odráža naše úsilie vynaložené v poslednom období –  investovanie do ľudí, ktorí tvoria našu spoločnosť. Tešíme sa na budúcnosť a ďalšie pokračovanie týmto smerom, ktorým prosperuje náš tím aj celá firma,” vyjadril sa Olaf Baumann, konateľ Fpt Slovakia.

Špeciálne sa poďakoval Head of Delivery a HR manažérke: „Osobitné poďakovanie v tejto chvíli patrí Jozefovi Vojtkovi za jeho úsilie o rozvoj tímového ducha a Lucii Tomkovej a jej tímu, ktorý stále prichádza s dobrými nápadmi, ako ďalej rozvíjať našu firmu.

Okrem IT firmy sa rovnako na 2. mieste, ale v kategórii výroba a priemysel, umiestnila Východoslovenská energetiky Holding, člen klastra Košice IT Valley.

Titul Najzamestnávateľ a 2. miesto v kategórii Výroba a priemysel sme získali tretíkrát po sebe. Z ocenenia sa úprimne tešíme, získavajú ho firmy zvučných mien a my sme opäť medzi nimi,“ hovorí Markéta Hritz, vedúca úseku Ľudské zdroje VSE Holding.

Zároveň dodáva, že ho vníma ako veľký záväzok voči všetkým, ktorí za spoločnosť hlasovali – kandidátom, ktorí majú záujem pracovať v Skupine VSE Holding, študentom a predovšetkým zamestnancom.

Zamestnanci sú tí, ktorí prostredníctvom ankety vyjadrujú svoj názor na našu prácu. Bude pre nás výzvou naďalej rozvíjať firemnú kultúru, aby aj o rok hlasovali a cítili, že pracujú pre atraktívneho zamestnávateľa.
Markéta Hritz (vpravo) s kolegyňou Martinou Radvákovou (vľavo).

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1