EAST MAG

5 funkcií, ktoré ste na svojom smartfóne nepoužili

Patríte aj vy k tým, ktorí si na všetko inštalujú špeciálne aplikácie? Niekedy nám môže vhodné nástroje ponúkať aj samotný operačný systém mobilného telefónu. Pozrite sa s nami na aplikácie Androidu, ktoré nie sú na zahodenie.

Ak bol váš telefón odcudzený

Pri kúpe telefónu musíte poznať jeho sériové číslo. Vytočte kód * # 0 6 # a váš telefón vám ukáže 15-ciferné sériové číslo (IMEI), ktoré si niekde zapíšte a odložte. Ak bol váš telefón odcudzený, zavolajte na zákaznícky servis mobilného operátora, povedzte, čo sa stalo a nadiktuje 5-ciferné sériové číslo, ktoré operátorovi umožní zablokovať zariadenie. Po tom telefón nebude použiteľný ani po výmene karty SIM. Aj keď sa zariadenie nenájde, aspoň ten, kto ho ukradol, ho bude môcť použiť.

Výstup prevodu textu na reč

Majitelia Androidu si tento článok môžu vypočuť bez špeciálnej aplikácie. Prevod textu na reč nájdete nasledovným spôsobom: Nastavenia -> Jazyk a vstup -> Výstup prevodu textu na reč. Táto funkcia vám umožňuje vypočuť si obsah akéhokoľvek textu cez vaše zariadenie.

Šetrenie batérie

Znepokojuje vás, že váš telefón je neustále vybitý? Málokto vie, ale jedným z najúčinnejších spôsobov, ako predĺžiť výdrž batérie telefónov s Android systémom, je zmeniť pozadie telefónu na tmavý (čierny) a potom manuálne prepnúť telefón na najnižší jas vypnutím automatického osvetlenia obrazovky. Novšie telefóny už disponujú funkciou, ktorá umožňuje dosiahnuť tento stav stlačením jediného tlačidla. Ďalším spôsobom šetrenia batérie, ktorý si nevyžaduje tmavé pozadie, je zapnutie korekcie farieb.

Hosť/súkromný režim

Väčšina ľudí sa cíti nepríjemne, keď musí požičať svoj telefón priateľom alebo členovi rodiny. Preto má Google tzv. hosťovský, alebo súkromný, režim (na každom telefóne sa nazýva inak), ktorý nájdete v hlavných nastaveniach pri otvorení horného panela Android.

Pomocou tejto funkcie môžete vybrať, ktoré aplikácie alebo oblasti budú pre zariadenie dostupné po zapnutí režimu. Po vypnutí režimu sa všetko vráti do normálu.

Skrytá Android hra

Prejdite do časti Nastavenia -> O telefóne -> Verzia systému Android (Názov závisí od zariadenia) a potom sa opakovaným ťuknutím na riadok verzie systému Android ocitnete v tajnej hre (na spustenie hry sa musí dlho stlačiť a podržať ikona Android.) Tieto skryté hry sú k dispozícii od aktualizácie Android 2.3.

Využívate iné predinštalované mobilné funkcie? Dajte nám vedieť do komentára!

Pridajte komentár