EAST MAG

6 výborných seriálov, ktoré priniesol rok 2019

Rekapitulácii na koniec kalendárneho roka nie je nikdy dosť. Za 365 dní človek čokoľvek zabudne, prípadne si to ani nestihne všimnúť popri množstve informácií. Preto sme sa rozhodli urobiť výber 6 seriálových počinov končiaceho roka 2019, ktoré stoja nielen za zmienku, ale aj za zhliadnutie. 

#1 After Life

Miniseriál britského komika Rickyho Gervaisa je tiež príjemným prekvapení roka 2019. Po úspešnej prvej 6-dielnej sérii sa plánuje aj ďalšia. Téma seriálu je ťaživá a treba si na ňu možno trochu zvyknúť – depresia a smútok po strate milovanej osoby.  

REKLAMA

#2 Chernobyl

Mimoriadne veľké ohlasy si získala miniséria HBO a Sky Atlantic. V 5 epizódach zachytili jednu z najhorších katastrof histórie, ktorú si spôsobil sám človek. z rôznych uhlov pohľadov. Pôsobivé realistické zachytenie tejto smutnej etapy si zaslúžilo 4 nominácie na Zlatý Glóbus a 19 nominácií na cenu Emmy. 

#3 Our Planet

Do výberu seriálov sme zaradili aj dokumentárny projekt Our Planet. Netflix na ňom spolupracoval so svetoznámym prírodovedcom Davidom Attenboroughom. Okrem toho, že seriál ukazuje krásu a rozmanitosť planéty, upozorňuje aj na vplyv ľudských činností na životné prostredie. 

#4 Watchmen

Prekvapením bol v roku 2019 seriál z alternatívnej histórie, kde sú maskovaní superhrdinovia vyvrheľmi spoločnosti. Oproti rovnomennej printovej klasike má seriál vlastnú cestu. 

#5 The Act

Osemdielna séria rozpráva príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktorý by človeku len tak nenapadol. Ústrednou témou seriálu je toxický vzťah príliš ochranárskej matky a dcéry, ktorá je celý život klamaná. 

Seriál má 2 nominácie na Zlatý Glóbus 2020. 

#6 BoJack Horseman

Na záver nášho výberu sme sa rozhodli zaradiť seriál, ktorý je vysielaný už od roku 2014 a v tomto roku vyšla už jeho 6. séria. BoJack je animovaný seriál, ktorý prezentuje vyhasnutú hereckú hviezdu. Aj animovaná podoba vie dať poriadny zážitok z drámy a zároveň pobaviť. 

Edita Fabian Hilgartová

komentár: 1