EAST MAG
lenka hlinková

Moje TOP aplikácie #13 Lenka Hlinková

Na záver roka 2019 sme sa na používané a nápomocné aplikácie opýtali ženy, ktorá sa venuje najmä šíreniu idey diverzity a rovnosti žien v biznis svete. Aké aplikácie využíva Lenka Hlinková?

Keď som to zrátala, v telefóne mám nainštalovaných 192 aplikácií. Denne z nich využívam asi 25 a zvyšok menej často, niektoré vôbec. Škoda, že sa v telefóne nezoradia automaticky podľa frekvencie užívania, upratovalo by sa medzi nimi ľahšie.

REKLAMA

Aplikácia na grafiku

Túto rubriku čítam rada a práve vďaka nej mám stiahnutú appku Vivino, ktorá mi pomáha pri nákupe vína. Rada skúšam nové chute, ale už veľakrát som sa popálila a vyhodila kopec peňazí za víno, ktoré za to nestálo. Naskenovaním etikety vidím v appke recenzie, čo mi pomáha v rozhodovaní. A nielen mne. Minule na moje výsledky čakal aj ďalší nerozhodný kupujúci a nechal sa ovplyvniť mojím výberom. 

Z Facebooku som presedlala na Instagram. Sú tam krajšie fotografie, menej textu, nachádzam tam viac inšpirácie a menej (hlavne politickej) frustrácie. Keďže sama administrujem niekoľko účtov, veľmi mi vo vytváraní grafických príspevkov pomáha Canva. Táto appka je pre mňa objavom roka a využívam ju aj na vytváranie oku lahodiacich prezentácií, plagátov a dokonca si v nej viete ľahko vyrobiť aj pôsobivý životopis. 

Time manažment

Takmer denne otváram Goodreads. Značím si tam všetky knihy, ktoré plánujem prečítať, čítam alebo som už prečítala a sledujem, čo čítajú moji známi a tiež ľudia, ktorých obdivujem. Ich názory ma dosť ovplyvňujú v rozhodnutí, či po knihe vôbec siahnem. Je to hlavne kvôli nedostatku času.

Ten mi pomáha usporiadať Google kalendár zdieľaný s manželom. Upozorní nás, akonáhle doň jeden z nás niečo pridá. Pre toho druhého to zväčša znamená, že v tom čase má na starosti deti.

Na plánovanie stretnutí či telefonátov s druhými využívam appku Calendly, ktorá nám šetrí čas strávený hľadaním prieniku v harmonogramoch tak, že rovno ukáže, v ktorých časoch som k dispozícii. Človek si potom rezervuje mnou preddefinovaný časový úsek.

Ak potrebujem zorganizovať hromadný konferenčný hovor, používam Zoom. Ide to, samozrejme, aj s videom a bezplatná verzia vám dovolí diskutovať 40 minút. 

Občan EÚ

Zvykla som si na zapisovanie svojich plánov do myšlienkových máp. Keď ma to chytí v noci a nemám po ruke pero a papier, perfektne ho nahradí appka Total Recall. Ak mi zvýši ešte trochu času na nejakú hru, rada sa bavím so skladaním slov z usporiadaných písmen a na diaľku tak súťažíme s mojím otcom prostredníctvom appky Words 2.

Správy v telke už vôbec nepozerám. Väčšinu z nich sa počas dňa aj tak dozviem zo sociálnych sietí. No podrobnejšie informácie, čo sa deje v EÚ, čerpám zo Citizens’ App, ktorá poskytuje novinky z prostredia Európskej únie zoradené podľa kategórií, a tak si ľahko vyfiltrujem, čo ma zaujíma. Zatiaľ som to neskúšala, ale môžete tam nasmerovať otázku aj priamo na Európsky parlament. 


Lenka Hlinková

  • pracuje v IT vyše jedenásť rokov
  • spoluzakladateľka akadémie zručností budúcnosti Selfactory
  • autorka prvej slovenskej motivačno-náučnej knihy pre súčasné i budúce ajťáčky – Ženský algoritmus
  • oficiálna regionálna líderka programu Lean In Slovakia
  • Google Certified Trainer for Education
Lenka Hlinková Wirecard

komentár: 1