EAST MAG

Zober babku a dedka do kina

V rámci projektu Otvorený Úsmev, podporený Active Citizens Fund, odštartovalo Kino Úsmev sériu premietaní, ktoré sú určené zraniteľným skupinám obyvateľstva (seniori a ľudia trpiaci autizmom či demenciou). Kino Úsmev už usporiadalo 2 premietania pre deti s autizmom a 1 premietanie pre seniorov.

V poradí druhým seniorským premietaním, ktoré sa zameriava na seniorov s rôznymi kognitívnymi poruchami, bude 19. decembra (štvrtok) o 14:00 film Baba z ľadu.

Kvalitné filmy pre všetkých

Cyklus „Úsmev SENIOR” umožňuje starším ľuďom zhliadnuť nové zaujímavé filmy v rozumnej dennej hodine. Filmy vyberajú dramaturgovia kina cielene pre túto vekovú kategóriu z aktuálnych filmových noviniek aj starších archívnych snímok. Kvalitné tituly sú určené pre všetkých, ktorí majú čas a chuť ísť za kultúrou, či už majú dvadsať alebo šesťdesiat. V predvianočnom duchu kino po premietaní pre seniorov pripraví aj malé občerstvenie a muziku, ktorá bude spríjemňovať toto popoludnie od 15:30 do 18:00.

„Film v hlavnej úlohe so Zuzanou Kronerovou sme vybrali aj kvôli tomu, že môže byť pre starších ľudí veľmi inšpiratívny. Na filme sú vítaní všetci, ktorí sa cítia dobre v uvoľnenom prostredí, bez ohľadu na vek. Budeme radi, ak na  túto príjemnú českú komédiu zoberú diváci aj svojich starých rodičov,” uviedla projektová manažérka kina Úsmev Barbora Tóthová.

Filmové krúžky pre deti

Projekt Otvorený Úsmev má za cieľ sprístupniť filmové umenie pre zraniteľné skupiny a umožniť ich integráciu s rovesníkmi. Vďaka spolupráci s 5 neziskovými organizáciami odštartuje kino v roku 2020 filmové krúžky pre deti a bude naďalej organizovať pravidelné premietania špeciálne pre tieto skupiny. Ich interakcia a výmena bude mať pozitívny vplyv na výchovu tolerantnejších, otvorenejších a empatickejších občanov.

Naším cieľom je tieto premietania zaradiť do bežného programu kina a minimálne každý druhý mesiac prispôsobiť premietania divákom s výnimočným vnímaním okolia, poskytnúť im bezpečné a príjemné prostredie na sledovanie filmov so svojimi kamarátmi a rodinou,” dodala Barbora Tóthová.

tlačová správa

Pridajte komentár