EAST MAG
innocenstore

Košická firma zbiera iPady pre deti s autizmom

Starý nepoužívaný iPad, ktorý vám doma už len stojí a odkladáte si ho, keby náhodou. Alebo aj dobre viete, že už preň nebudete mať ďalšie využitie. Spoločnosť InnocentStore prišla s nápadom, ako dať starým iPadom nový život. 

Pred niekoľkými týždňami sa za mnou zastavil môj priateľ Peter, grafik a dizajnér na voľnej nohe. Doniesol starý iPad, ktorý potreboval dať dokopy, pretože pomôže jeho synovi. Vôbec som netušil, že jeho syn má nejaký zdravotný problém. Peter mi vysvetlil, že Adam je autista a iPad je pri tejto diagnóze úžasný pomocník,” vysvetľuje riaditeľ spoločnosti Marek Kuzma. .  

REKLAMA

Možnosť pomôcť pre všetkých

Z tejto prosby vznikla kampaň Daruj iPadu nový život a pomôž deťom s autizmom, v ktorej môže pomôcť aj široká verejnosť. Stačí priniesť nepoužívaný iPad do predajne InnocentStore, ktorá ich opraví, vyčistí a pripraví pre detské používanie. Ku každému iPadu pridá firma aj obal, fóliu a doplnky, ktoré zaručia dlhšiu trvácnosť zariadenia. 

Všetky vyzbierané a pripravené iPady budú využívané na Súkromnej základnej škole s materskou školou pre žiakov a deti s autizmom AC Rubikon v Košiciach. 

Ako pomôžu deťom s autizmom práve iPady? 

Podľa slov Mareka Kuzmu má operačný systém iOS jednoduché a intuitívne ovládanie, ktoré umožňuje deťom ľahko sa sústrediť. Nayvše na iOS platforme existuje množstvo aplikácií pre autizmus. „Mnohé deti sú slabo komunikatívne a komunikácia prostredníctvom piktogramov im pomáha spojiť sa s ostatnými. Pri študovaní tejto témy sme vychádzali z množstva odborných článkov,” dodáva.  

iPad, iPhone a iPod sú pre deti fajn, pretože:

  • fungujú ako odmeňovací systém
  • podporujú koncentráciu a udržanie pozornosti
  • budujú cieľavedomosť
  • slúžia na podporu grafomotorických schopností
  • sú dôležité pre rozvoj matematického myslenia, systematiky
  • podporujú pozitívny rozvoj všetkých vývinových oblastí
  • pomáhajú pri pervazívnych vývinových oblastiach
  • podporujú jemnú motoriku, kognitívne funkcie a komunikáciu
  • uľahčujú komunikáciu s rodičmi, vychovávateľmi a okolím
  • To všetko samozrejme s mierou, adekvátnou aplikáciou a pod dozorom.

Som osobne veľmi rád, ak má naša práca hlbší zmysel. Preto by som vyzval všetkých pridať sa k naše výzve, aby sme naozaj pomohli deťom, ktoré to potrebujú a uľahčíme im tak život,” vyzýva Kuzma. 

Ak chcete pomôcť, môžete darovať akýkoľvek funkčný iPad, aj s miernym poškodením, priamo na predajni InnocenStore na Alvinczyho 18 v Košiciach alebo ho môžete poriadne zabalené zaslať aj poštou. Pre viac informácií môžete skontaktovať aj priamo firmu.

Pridajte komentár