EAST MAG

Moje TOP aplikácie #11 Mia Nováková

Aplikácie vedia zjednodušiť každodenné pracovné aktivity. Svoje o tom vedia marketéri a social media špecialisti. Aké appky vedia pomôcť pri spravovaní sociálnych sietí profesionálom, ale aj bežným ľuďom? Odpoveď nám dala Mia Nováková, social media špecialistka z agentúry LEMUR.

Na komunikáciu s klientmi najčastejšie používam mail, v prípade ak klienti nie sú pri počítači, zvyknú mi preposielať fotografie či videá v plnej kvalite pomocou aplikácie WhatsApp.

Základnou aplikáciou pre správu Facebookových stránok v mobile je určite Pages Manager, ktorý nahrádza počítačového Business Managera. Bez tejto aplikácie nie je možné odpisovať z účtu klienta na jeho správy. Pri spravovaní a upravovaní reklám a kampaní v smartfóne zas využívam Facebook Ad Manager.

Tipy pre lepšie fotografie

Pri postovaní príspevku na rôzne sociálne siete sa často stáva, že sa fotografia či banner nesprávne oreže, pretože nie je v požadovanom rozmere. Vyhnúť sa tomu dá vďaka aplikácii Pixamotion. Po nahratí fotografie si viete skontrolovať, ako bude snímka orezaná v rôznych formátoch pri postovaní a prípadne ju prepracovať.

Na základné grafické úkony a vylepšenia fotografií odporúčam aplikáciu Canva, s ktorou sa pracuje šikovne a jednoducho. Navyše je dostupná pre smartfóny a dobre sa s ňou pracuje aj na počítači či notebooku.

Ďalšími aplikáciami na úpravu fotografií sú Lightroom alebo PicsArt Photo Studio & Collage, ktorý má úplne iný výber filtrov a efektov. Osobne mám však na úpravu fotografií v smartfóne veľké množstvo aplikácií, keďže každá ponúka čosi iné. Pri editovaní konkrétnej fotky potom vyberám aplikáciu, ktorá najviac vyhovuje mojej predstave a tomu, ako chcem fotku upraviť.

Mnoho ľudí má problém napríklad aj s repostom na Instagrame. Prezdieľať príspevok, kde ste označený, viete rýchlo a hneď do InstaStories. Ak chcete prezdieľať post z iného profilu, potrebujete mať nainštalovanú aplikáciu Repost for Instagram. Na vytváranie príspevkov na Instagram používam napríklad aj Grid Maker, ktorý rozloží fotografiu na požadované množstvo samostatných snímok.

Ochrana smartfónu aj cloudové úložisko

Keďže smartfón využívam pri práci niekedy aj častejšie ako desktop, chránim ho aplikáciou Clean Master. Upozorňuje ma na pozostatky otvorených aplikácií, zbytočné súbory aj možné útoky vírusov.

Spomedzi ďalších aplikácií sa mi páči Swiftkey, pretože jej veľkým bonusom je ukladanie a pamätanie si používaných výrazov. Určite každému odporúčam využívať cloudové úložiská a odľahčiť tým pamäť smartfónu.

Aj keď každý využíva nejaké aplikácie ako To do list alebo Wunderlist, v tomto som, musím sa priznať, staromódny tip, ktorý si radšej svojimi úlohami na papierikoch olepí obrazovku.

Úplne na záver sa už priznám len s tým, že používam aplikáciu Pell Remote, ktorá funguje ako univerzálny diaľkový ovládač televízorov a veľmi jednoducho sa pripojí na zariadanie. Ak patríte k tým, ktorí často nevedia nájsť ovládač, určite odporúčam.


Mia Nováková

  • pracuje v marketingovej a komunikačnej agentúre LEMUR na pozícii social media specialist
  • pôsobí ako dobrovoľníčka a cvičiteľka výcvikového klubu Psia akadémia Košice, ktorý je súčasťou Únie vzájomnej pomoci ľudí a psov

Pridajte komentár