EAST MAG
innovation day

Z Košíc poletí najlepší inovátor do Paríža

Slovensko je jednou z 32 európskych krajín, v ktorých sa bude konať podujatie zamerané na inovácie pod záštitou Imperial College London a EIT Health. Jeho organizáciu má v Košiciach na starosti startup centrum Innovlab.

V metropole východu Slovenska sa bude 25. októbra 2019 konať Innovation Day. Ide o podujatie, ktoré podporuje kreatívne a inovatívne myslenie študentov a talentov. V priestoroch Kasární/Kulturparku budú ľudia s dobrými nápadmi rozvíjať svoje biznisové modely. Celé podujatie sa nesie v znamení témy Inovuj s nami Košice.

Ide o 2. ročník tohto podujatia, ktorým chceme stimulovať startupový ekosystém v regióne. Tento rok ho spoluorganizuje s Imperial College London a EIT Health. Podobné inovačné dni sa konajú v ďalších 31 krajinách Európy, sme preto veľmi radi, že sa nám podarilo zapojiť Slovensko a špeciálne Košice do tohto podujatia,” zhodnotil Peter Breyl, projektový manažér startup centra Innovlab, ktoré organizačne zastrešuje Innovation Day.

Motivácia pre študentov

Na inovačný deň sa môžu záujemcovia prihlásiť zadarmo na stránke Innovlabu, dôležité je mať dobrý nápad a chuť realizovať ho. Zapojiť sa môžu jednotlivci aj tímy, registrácia prebieha do 18. októbra 2019.

Naším cieľom je motivovať študentov k tomu, aby na svoje záverečné práce nazerali ako na biznisovú príležitosť, ktorá má budúcnosť. V tom im chceme pomôcť na Innovation Day, kde sa im budú venovať odborní a skúsení mentori z rôznych oblastí, ktorí im pomôžu prepracovať ich ideu aj biznis model,” vysvetľuje P. Breyl.  

Event prebehne 25. októbra 2019, od 8:30 hod. Účastníci budú využívať biznis canvas model, design thinking a vyskúšajú si aj testovaciu tzv. pitching session. Ide o jeden z najpoužívanejších spôsobom prezentácie startupov.

V závere Innovation Day porota rozhodne o víťazných nápadoch. 

Víťaz poletí do Paríža

„Práve prvá víťazná cena predstavuje veľkú príležitosť pre ktorýkoľvek startup. Víťaz totiž získa plné krytie nákladov a príležitosť zúčastniť sa decembrového summitu EIT Health v Paríži, kde bude prezentovať svoj nápad pred potenciálnymi investormi. Preto je dôležité, aby účastníci nazerali na svoj nápad vo veľkom a premýšľali o jeho širokom aplikovaní aj s využitím viacerých možných technológií,” dopĺňa organizátor podujatia.

Celkove sú pre víťazov Innovation Day 2019 pripravené ceny v hodnote 4 500 eur.

Podujatie Innovation Day 2019 v Košiciach podporili partneri: EIT Health, T-Systems Slovakia, Imperial College London, UPJŠ, Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.

T-Systems Slovakia

Spoločnosť vstúpila do života košického regiónu v januári 2006 pod názvom T-Systems Slovakia s.r.o. a od svojho začiatku je s regiónom nerozlučne spätá. To dokázala hneď v roku 2007, keď sa stala jedným zo zakladajúcich a aktívnych členov združenia Košice IT Valley.
Za posledné desaťročie vyrástla spoločnosť z nuly na druhého najväčšieho zamestnávateľa na východe krajiny. Zároveň patrí do prvej pätnástky najväčších zamestnávateľov na Slovensku, s viac ako 3 900 zamestnancami. Aj vďaka vysokokvalifikovaným a motivovaným zamestnancom je firmou s najrýchlejšie rastúcou pridanou hodnotou v rámci IT odvetvia na Slovensku. Cieľom spoločnosti je proaktívne vyhľadávať nové cesty, ako napredovať a kontinuálne sa transformovať na spoločnosť poskytujúcu inovatívne typy služieb.
V rámci strategických aktivít sa spoločnosť transformuje na moderného poskytovateľa služieb Informačných a komunikačných technológií kráčajúc v ústrety budúcnosti založenej na digitálnych technológiách. Tieto kroky realizuje s cieľom posunúť podnikanie z projektovo riadeného modelu na model inovatívne a produktovo orientovanej firmy. Spoločnosť obsluhuje z Košíc viac než 700 korporátnych zákazníkov, ale tiež klientov z oblasti verejnej správy a verejných inštitúcií najmä v priestore Európskej únie.

Pridajte komentár