EAST MAG
aj ty v it

Kurzy Aj Ty v IT opäť v Košiciach

Zvyšovať počet žien v IT sektore na Slovensku je cieľom firiem, ktoré podporujú diverzitu, ale aj neziskovej organizácie Aj Ty v IT. Pripravuje rôzne formy podujatí pre dospelé ženy, stredoškoláčky aj žiačky základných škôl s cieľom priblížiť im svet technológií a motivovať ich byť jeho súčasťou.

Po sérii úspešných kurzov v Bratislave sa organizácia rozhodla opäť otvoriť kurzy aj v Košiciach.

Uvedomujeme si, že na celom Slovensku sú ženy, ktoré túžia dostať sa do sveta IT, no nevedia, kde a ako začať. Preto po desiatkach úspešných podujatí v Bratislave, krátkodobých a dlhodobých kurzoch v minulom školskom roku, sme obrátili našu pozornosť aj na ďalšie slovenské mestá – ako napríklad Košice či Banská Bystrica. Zároveň však do Košíc nejdeme prvýkrát. Z minulých kurzov sme videli, že ženy na východnom Slovensku sa majú chuť vzdelávať sa a posúvať v svojej kariére, preto otvárame jesenné aktivity aj tu,” vysvetlila Petra Kotuliaková, riaditeľka Aj Ty v IT.

Ide o 2 dlhodobé kurzy pre ženy a 1 jednodňový workshop. Registrácia na dlhodobé kurzy končí už túto nedeľu 13. októbra 2019.

aj ty v it
foto k článku: Aj Ty v IT

Prvým kurzom sú Základy programovania pre začiatočníčky, ktoré bude učiť programovať v Pythone Učiteľka Slovenska 2018 Zuzana Tkáčová.

Jej pútavý a inšpiratívny prejav či schopnosť strhnúť davy je očarujúca, preto veríme, že by si ho nemali nechať ujsť všetky tie ženy, ktoré si chcú oprášiť základy programovania a následne na nich stavať pri hľadaní ďalších kurzov či práce v tomto odvetví.

Druhým kurzom je Women Data Academy, ktorý účastníčku pripraví na pozíciu dátovej analytičky. Jeho lektormi sú Peter Bednár a Martin Sarnovský z Katedry kybernetiky a umelej inteligencie na TUKE.

Táto akadémia je zvyčajne výnimočne populárna. Zaujala nielen tie, ktoré hľadali cestu do IT sveta, ale tiež mnohé ženy, ktoré pracujú aj v iných odvetviach – marketing či projektový manažment a pomohol im tak zefektívniť a skvalitniť svoj pracovný výkon,” priblížila P. Kotuliaková.

Jednodňový workshop Design Sprint sa bude konať 26. 10. 2019 a je zameraný predovšetkým prakticky na to, ako rozvíjať vlastné nápady s ľuďmi z rôznych oblastí.

Bude ho viesť skúsený lektor Matúš Draganovský. Matúš tento workshop odpilotoval v lete v Bratislave a stretol sa s veľkým pozitívnym ohlasom, preto sme si povedali, že ho musíme predstaviť aj v Košiciach. Workshop odhaľuje ženám, ako jednoducho rýchlo kreatívne a inovatívne zrealizovať navrhnutý nápad či projekt,” uzatvára riaditeľka Aj Ty v IT.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár