EAST MAG

2. ročník Šarišského hackathonu

Súťaž sa bude odohrávať od 4. do 6. októbra 2019 v priestoroch SPŠ Elektrotechnická na Plzenskej 1 v Prešove. Hlavnou témou bude použitie otvorených dát a datasetov mesta Prešov a ich využitie pre vytvorenie nenáročných aplikácií, ktoré môžu prispieť k lepšiemu životu občanov v meste.

Organizátori pripravili pre účastníkov 13 možných zadaní, s ktorými sa potrápia v samostatných tímoch. Výsledkom súťaženia môžu byť napríklad mobilné aplikácie, ktoré vytvoria navigáciu pre cyklistov, pomôžu nájsť informácie o školách v meste alebo v celom kraji, alebo ponúknu prehľadný servis pre turistov a návštevníkov Prešova. Na priebeh celého hackathonu budú dohliadať skúsení mentori.

REKLAMA

Pre tri najlepšie tímy sú tento rok pripravené lákavé finančné ceny od 1 000 do 3 000 eur. Porotcovia z rešpektovaných IT firiem budú hodnotiť originalitu, tvorivosť, kreativitu, technickú náročnosť, relevanciu k téme, vyhotovenie funkčného prototypu, počet fungujúcich funkcií či kvalitu prezentácie.

Druhý ročník Šarišského hackathonu pripravilo mesto Prešov v spolupráci s Prešovským samosprávnym krajom, Prešovskou univerzitou a Iniciatívou Catching-up Regions.

Súčasťou trojdňového programu bude aj piatková panelová diskusia na tému Udržateľný rozvoj mesta a regiónu v budove Evanjelického kolégia v Prešove, ktorú otvorí primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová, predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský a rektor Prešovskej univerzity v Prešove Peter Kónya. Pozvanie prijali aj viaceré osobnosti z radov odbornej verejnosti. Hovoriť budú napríklad o inováciách zo sveta IT, ktoré môžu byť prospešné v prostredí samosprávy.

tlačová správa

Pridajte komentár