EAST MAG
slovakia expo tech

V Košiciach vystúpi Michel Fornasier, muž s inteligentnou protézou

SlovakiaTech Forum – Expo je medzinárodná odborná konferencia a inovačno-technologický veľtrh. Druhý ročník tohto unikátneho technologického podujatia sa uskutoční v dňoch 8. – 10. októbra 2019 v košickom Kulturparku.

SlovakiaTech 2019 otvára priestor pre stretnutie slovenských a zahraničných odborníkov z oblasti vedy, výskumu, verejnej správy, univerzít, inovácií, priemyselných technológií, dopravy a logistiky, energetiky, životného prostredia a vzdelávania. Zároveň pôjde o jedinečnú možnosť prezentácie vedeckého a inovačného potenciálu slovenských technologických firiem.

REKLAMA

Tematické okruhy

Počas 3 dní sa na 3 pódiách vystrieda vyše 100 domácich a zahraničných spíkrov a konferencia očakáva vyše 1000 účastníkov.

Podujatie SlovakiaTech 2019 ponúkne tri tematické okruhy: SMART Stage – odborné panelové diskusie zamerané na oblasti Smart Industry, Smart Supply, Smart Energy a Smart Career; TECH Stage – prezentácie a panelové diskusie o najnovších technologických inováciách firiem v oblasti:FinTechu, GreenTechu, HealthTech, TelcoTech, LogisticTech, InnoFunding; STORY Stage – prezentácie inovatívnych slovenských firiem, women in tech, prezentácie študentov a škôl,..

K sprievodným podujatiam budú patriť: EXPO – výstava a prezentácia slovenských technologických a inovatívnych firiem, najinovatívnejšie slovenské firmy (TOP TECH FIRMA powered by EY); Expozícia TECHNICOM Technickej univerzity v Košiciach; workshopy a ďalšie sprievodné podujatia.

Konferencia je určená pre odbornú verejnosť, zástupcov technologických a inovatívnych firiem, zástupcov verejnej správy, univerzít, vysokých škôl, vedy a výskumu.

Zahraniční spíkri

Lákadlom tohto ročníka SlovakiaTechu budú aj zahraniční spíkri ako Dennis Hong, profesor a zakladajúci riaditeľ „RoMeLa“ (Robotics and Mechanism Laboratory) na Fakulte strojárstva a kozmonautiky University of California, ktorý je priekopníkom v robotike a inžinierstve a prezývajú ho „Leonardo Da Vinci robotiky“; David Rowan, zakladajúci šéfredaktor britskej edície WIRED, viedol technologickú rubriku v The Times, GQ, Condé Nast Traveller a The Sunday Times, autor knihy „Non-Bullshit Innovation: radical ideas from world´ssmartest minds (Transworld, 2019); Michel Fornasier, Hightech & Hightouch – Human & Robotic, sa narodil bez pravej ruky a dnes má inteligentnú protézu „iLimb Ultra Revolution“. V roku 2015 sa stal ambasádorom pre high-tech protézy, pričom sa snaží o to, aby boli takéto protézy ľahšie dostupné hendikepovaným ľuďom, aby mohli viesť plnohodnotný život.

Záštitu nad SlovakiaTech Forum-Expo 2019 prevzali: podpredseda vlády a minister životného prostredia SR László Sólymos, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši, minisetr hospodárstva SR Peter Žiga, ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová a primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.

Organizátorom SlovakiaTech Forum- Expo 2019 je Slovak Invest Agency (SIA), nezisková organizácia – Slovenská agentúra pre podporu malých a stredných investícií, vydavateľ publikácie Investor´s Guide Slovakia (investorská príručka). Odborným garantom je PhDr. Juraj Miškov, prezident SlovakiaTech Forum – Expo 2019 a bývalý minister hospodárstva SR.

Eventová aplikácia

Tento ročník budeme šetrnejší k životnému prostrediu a preto sme všetky informácie o spíkroch, programe a vystavovateľoch presunuli na online. Zároveň sme pre lepší komfort pripravili aj praktickú appku, vďaka ktorej máte v telefóne vždy aktuálny prehľad o zmenách v programe, miestach konania keynote prezentácií alebo panelových diskusií, ale napríklad aj možnosť networkingu s účastníkmi konferencie prostredníctvom chatu.
Mobilná aplikácia: Grenadine event guide / kód: STExpo2019

Vstup na konferenciu je bezplatný! Podmienkou je on-line registrácia cez stránku www.slovakiatech.sk

tlačová správa

Pridajte komentár