EAST MAG
vmware user gropu

Infraštruktúrni špecialisti na jednom mieste v Košiciach

V utorok 17. septembra 2019 sa konalo v UVP Technicom stretnutie infraštruktúrnych špecialistov zo slovenskej VMware User Group.

Išlo o prvú konferenciu tohto typu v Košiciach. „Pripravili sme ju preto, lebo sme cítili potrebu spojiť infraštruktúrnych ľudí, aby sa stretli, vypočuli si novinky, dozvedeli sa o nových technológiách. Verím, že sa nám podarí vytvoriť komunitu ľudí, ktorá by sa mohla stretávať aj po ukočení eventu a rozoberať témy z našej problematiky,” vysvetlil Martin Lučanský, organizátor konferencie.

REKLAMA

Témami konferencie bola napríklad virtualizácia sietí, diskových polí, správa Kubernetes clusterov, ale aj bezpečnosť dát. Na podujatie sa registrovalo 70 ľudí. Účastníkov čakalo dokopy 7 spíkrov z rôznych spoločností. „Spíkri sú špecialistami vo svojich oboroch, ktorí s technológiami, o ktorých prednášajú, denne pracujú.

Spíkrami podujatia boli: Ján Vaľo ( Lynx), Miroslav Hlavatý (CNC), Boris Mittelmann (Veeam Software), Karel Novák (Arrow ECS), Bohuš Sabol (Lynx), Tomáš Pikna (CNC), Tomáš Ďurista (Siemens Healthineers).

Konferenciu hodnotím pozitívne, teší ma záujem ľudí, ktorý som nečakal až v takom rozsahu. Som rád, že stretnutie špecialistov z VMUG má potenciál aj do budúcna,” dodal na záver organizátor podujatia.

Pridajte komentár