EAST MAG
fpt slovakia rwe

FPT a RWE predlžujú svoje úspešné strategické partnerstvo

Spoločnosť FPT Corporation (FPT), popredný poskytovateľ IT služieb v juhovýchodnej Ázii, predĺžila zmluvu o poskytovaní služieb a riešení digitálnej technológie s RWE AG (RWE). Zmluva má platnosť do konca roku 2024.

Podľa nej bude spoločnosť FPT v rokoch 2019 až 2024 poskytovať nové technologické riešenia v oblastiach, ako je internet vecí (IoT), mobilné riešenia a automatizácia robotických procesov (RPA). Takisto bude poskytovať aj konzultačné a vývojové služby v oblasti testovacej automatizácie, vývoja ABAP, SAP poradenstva a údržby SAP aplikácií.

Výsledok práce 5 rokov

Predĺženie spolupráce do roku 2024 s RWE posilňuje úlohu FPT ako dôveryhodného strategického partnera s rozsiahlymi znalosťami domény a 15-ročnými skúsenosťami v odvetví poskytovania energetických služieb. Potvrdil to konateľ Fpt Slovakia Olaf Baumann.

Podpísaním zmluvy RWE prejavuje svoju dôveru vo vysokú kvalitu našej práce. Teraz žneme plody našej výnimočnej práce za posledných 5 rokov. Takže som vďačný za úžasnú prácu môjho tímu tu v Košiciach a teším sa na budovanie vzťahu v nových oblastiach ako sú digitalizácia, automatizácia procesov a podpora úlohy RWE ako kľúčového hráča v oblasti energetického podnikania v Európe.“

Predtým FPT poskytovala RWE AG dlhodobé komplexné IT služby, najmä v oblasti SAP riešení. Vzťah medzi dvoma spoločnosťami sa začal zlúčením spoločností FPT a RWE IT Slovakia – dcérskej spoločnosti RWE AG – v roku 2014.



RWE AG

Má so sídlom v nemeckom Essene 3 prevádzkové divízie: Lignite & Nuclear, European Power na báze plynu, uhlia, vody a biomasy, a Supply & Trading. Spoločnosť hrá hlavnú úlohu pri prevádzke energetických systémov a zabezpečení dodávok po celej Európe. Štvrtým pilierom podnikania je majoritný podiel v spoločnosti innogy SE, jednej z vedúcich energetických spoločností na kontinente. V marci 2018 oznámila RWE, že prevedie túto majetkovú účasť v rámci výmeny aktív na spoločnosť E.ON. Na oplátku bude RWE dostávať aktivity obnoviteľnej energie od innogy a E.ON, ako aj ďalšie aktíva. Očakáva sa, že transakcia bude zrealizovaná do konca roku 2019. Týmto sa RWE stane popredným dodávateľom obnoviteľnej energie v Európe s celkovým počtom viac ako 20 000 zamestnancov.

Fpt Slovakia

Fpt Slovakia je spoľahlivým partnerom, ktorý už viac ako 18 rokov svojim zákazníkom umožňuje napĺňať ciele v oblasti informačných technológií. Firma pôsobí na trhu v Košiciach a medzi jej hlavné úlohy patrí návrh, vývoj a správa softvéru, implementácia a údržba SAP riešení a nezávislé testovanie v rámci energetického sektora. Zaoberá sa tiež inovatívnymi riešeniami na poli eMobilít, SmartHome a GreenEnergy. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 400 IT špecialistov.

komentár: 1