EAST MAG
simon siplak websupport

Moje TOP aplikácie #10 Šimon Šiplák

Svoje tipy na aplikácie nám tentokrát dal v rámci rubriky Moje TOP aplikácie Šimon Šiplák z Websupportu, ktorý je zároveň súčasťou organizačného tímu TEDx Bratislava.

Spotify ako aplikáciu asi netreba predstavovať, všetci vedia, na čo slúži. Vyhovuje mi synchronizácia medzi mobilom a počítačom aj možnosť vytvoriť si vlastné playlisty. V aute mám navigáciu Waze, ktorá spolupracuje so Spotify a vďaka tomu viem pri šoférovaní jednoducho preklikávať playlisty na jednej obrazovke.

Veľmi často využívam Authenticator – aplikáciu od Google pre dvojfaktorové prihlasovanie. Keďže tento spôsob prihlasovania a overovania začína byť čím ďalej, tým viac vyžadované, oceňujem, že nemusím písať nikde svoje číslo a čakať na SMS. Do Authenticatora zadám prihlasovacie údaje a aplikácia mi vygeneruje špecifický jednorazový kód s krátkou platnosťou, ktorý zadám na platformu, kam sa prihlasujem.

Wunderlist – „to do” aplikáciu používam už asi 3 roky. Bez nej by som už dnes asi zabudol na všetky povinnosti, ktoré mám – či už denné, týždenné, alebo si do nej píšem aj nákupný zoznam.

Tým, že zo zábavy často sledujem počasie, som už dlhšie hľadal apku, ktorá najviac zodpovedá realite. Používal som Weather, ktorá je súčasťou operačného systému iOS, aj iSHMU. Nedávno som narazil na Windy, ktorú zatiaľ skúšam a som s ňou spokojný. Zdrojom predpovedí je európsky model ECMWF. Bežným používateľom je k dispozícii zdarma, čo nie je úplne bežné pri takýchto aplikáciách. Iné aplikácie na predpoveď počasia používajú zastaralejšie zobrazovanie, kým Windy je moderná a mám skúsenosť, že je aj presnejšia.

Na komunikáciu využívam Slack. Fungujeme na ňom vo firme, keďže nás je veľa a na rýchlu komunikáciu je výhodnejší než maily. Zároveň Slackom komunikujem aj pri iných mojich aktivitách, napríklad pri TEDxe, mám v ňom teda sústredené všetky kontakty.

Minule sme na výlete s partiou našli aplikáciu, ktorá nám vyriešila účty a riešenie toho, koľko kto komu dlží. Ide o Settle Up, je to taká aplikacia na vyrovnávanie účtov – zapisuje sa do nej, kto, kedy, za koľko a pre koho platil. Treba to síce zapisovať manuálne a zodpovedne, ale na konci výletu nám aplikácia jednoducho a prehľadne vypočítala vzájomné dlžoby. Omnoho lepšie než keď sme si to zapisovali kade-tade a po čase sme v tom mali chaos.

Potom využívam ešte klasické aplikácia na prepravu, keď prší, ako Bolt alebo Uber. A keď nemám čo robiť, tak Instagram, kde scrollujem fotky.


Šimon Šiplák

  • pracuje v spoločnosti Websupport viac ako 7 rokov, momentálne na pozícii Head of Performance
  • je spoluzakladateľom a fotografom Meet the Heroes
  • je projektovým manažérom TEDx Bratislava, ktorý sa organizuje raz ročne

komentáre 2