EAST MAG

Na ceste k natívnemu cloudu

Spoločnosť ZOOM vyvíja samostatnú WFO platformu postavenú na natívnom cloude. Počíta s možnosťou nasadenia kdekoľvek bez upísania sa poskytovateľovi.

Softvérová firma ZOOM, ktorá má pobočku v Košiciach, investovala obrovské množstvo úsilia, výskumu, navrhovania, vývoja a testovania do natívne cloudovej platformy. Tá je navrhnutá tak, aby všetky firemné produkty zabezpečovali maximálnu flexibilitu hostingu pre zákazníkov.

REKLAMA

Natívna platforma dostala názov Elevēo a na jej rozhraní je postavený aj nový produkt WFM.

Prvá lastovička natívneho produktu

Ide o prvý produkt, ktorý bude využívať nové vzory a rozhrania správy používateľov. Prvý plne kontajnerový produkt spoločnosť ZOOM vybudovala od nuly. Produkt WFM je jednoduchý a efektívny.

Hnacím motorom našej platformy, z ktorého som skutočne nadšený, je testovanie nášho mosta k natívnemu cloudu, keďže je to základ pre mnoho budúcich funkcií a ponúk. Po mesiacoch tvrdej práce sme na Elevēo spustili prvý natívne cloudový produkt – Elevēo WFM. Ako je zvykom v agilných softvérových spoločnostiach, okamžite po jeho rozbehnutí sme urobili retrospektívu aj plány na zlepšenia, ktoré budeme realizovať v ďalších cykloch,“ vyjadril sa Alexander Iván, Engineering Director.

Tím firmy ZOOM sa s dizajnovými princípmi natívneho cloudu oboznámil vďaka službe AWS Cloud. Testoval na nej architektonické vzory, technológie, implementácie a procesy v oblasti natívneho cloudu.

Integrácia analytiky výkonnosti

lexander Iván, Engineering Director zoom international
Alexander Iván, Engineering Director zoom international

To, čo sme sa v tomto priateľskom a prístupnom prostredí naučili, je neoceniteľné. Naši inžinieri rýchlo nabehli na nové koncepty a vyskúšali rôzne konfigurácie virtuálneho serveru pre nový stack. Ako sa stáva pri všetkých nových veciach, niektoré koncepty fungovali podľa očakávaní, kým iné nás prekvapili. Vďaka dokumentácii a podpore v rámci AWS sme však dokázali vybudovať základy a cestu k úspechu,“ spomína A. Iván.

Cloudové prostredia sú pre kontaktné centrá skutočnou možnosťou pre nasadenie WFO softvéru spolu s platformou AWS. Preto si ZOOM vybrala na overovanie konceptu a budovanie vlastného produktu práve AWS.

Krátko potom sme na AWS zverejnili ponuku analytiky výkonnosti (ZOOM Performance Analytics, skrátene ZPA) a oznámili jej integráciu do našej najvýznamnejšej WFO platformy pre Amazon Connect vrátane možnosti stanovenia ceny za minútu (pay per minute – PPM).

Konečným cieľom spoločnosti ZOOM je vyvážiť infraštruktúru verejných poskytovateľov cloudových služieb, hostovaných dátových centier a on-premise hardvéru a ponúknuť zákazníkom a podnikom samostatnú platformu, ktorá sa dá nasadiť kdekoľvek. S možnosťou využívania výhod – škálovateľnosť, elasticita, bezpečnosť, spoľahlivosť, aktualizácie neprerušujúce beh systému a otvorený ekosystém API bez upísania sa poskytovateľovi.

Zoom International

Medzinárodná softvérová spoločnosť sa zaoberá vývojom produktov, ktoré podporujú každodennú prevádzku rôznych druhov kontaktných centier, zahrňajúc finančné inštitúcie, telekomunikačných poskytovateľov alebo záchranárske služby. Zoom International sa fokusuje prioritne na produkt pre nahrávanie, rekonštrukciu, archiváciu hovorov a následnú analýzu a hodnotenie kvality nahrávok. V košickom development centre sa firma zameriava primárne na vývoj platformy pre natívny cloud.

komentár: 1