EAST MAG

Uč sa, zarábaj a získaj job

Možnosť nadobudnúť nové znalosti a pritom dostávať plat nečaká na každom rohu.

V Košiciach sa ale spúšťa 1. ročník FPT IT Academy, ktorý je výsledkom úspešných predchádzajúcich vzdelávacích kurzov. V minulosti už firma organizovala tzv. HUBy aj špecializované akadémie. Tohto roku si však pripravila väčší formát – vzdelávanie v 3 zásadných oblastiach – SAP, testing a development.

REKLAMA

Projekty s budúcnosťou

V akadémii učíme témy, ktoré sú atraktívne na trhu práce a absolventi v nich postupujú vo svojom kariérnom rebríčku. Tentoraz cielime na oblasti, v ktorých pripravujeme ako firma nové projekty v najbližších rokoch,” vysvetlil Dodan Vojtko, vice director Fpt Slovakia.

Doposiaľ sa súčasťou spoločnosti na základe vzdelávacích kurzov stalo 30 ľudí, ktorým sa venovali interní aj externí lektori. „Máme vynikajúce skúsenosti s absolventmi našich akadémií. Počas 2 mesiacov sa ,kadeti‘ naučia nové technológie a nasávajú aj našu firemnú kultúru. Po ukončení sa veľmi rýchlo zapoja do firemného života a sú dôležitým prínosom v tímoch,” dodal Dodan Vojtko.

Fpt Slovakia
foto k článku: Fpt Slovakia

Príjem od 1. dňa akadémie

FPT IT Academy vie pomôcť ľuďom bez práce aj ľuďom, ktorí by sa radi dostali do IT sveta, no nemajú dostatočné znalosti. Základným kritériom je analytické myslenie a anglický jazyk. „Ak má uchádzač záujem o development, kritériom je už aj znalosť aspoň jedného programovacieho jazyka,” doplnila Andrea Kalafúsová, komunikačná špecialistka spoločnosti.

Už počas toho, ako sa uchádzač vzdeláva, získava od firmy príjem. Má tak možnosť učiť sa, trénovať, rozvíjať v perspektívnej oblasti a zároveň už aj hneď zarábať.

Z prvej ruky

Akadémiu by som odporučil každému, kto je ochotný 2 mesiace svojho života obetovať aktívnemu štúdiu a pracovaniu na sebe. Som absolventom akadémie, ktorá bola venovaná výučbe ABAP-u a popravde, keď som šiel na pohovor, tak som si vlastne ani nevedel predstaviť, čo to ten SAP a ABAP je. Nie je potrebné byť expertom – akadémia ho z vás urobí. A najlepšie na tom je, že už počas štúdia dostáva človek plat a zároveň ,ochutnáva´, aké je to byť zamestnancom IT firmy,” zhodnotil Ján Čorba, junior programmer specialist, ktorý je vo firme už 3. rok.

Prihlasovanie na FPT IT Academy prebieha jednoducho cez registračný formulár do 15. 9. 2019.

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár