EAST MAG

Odbehni si polmaratón v Prešove

Metropola Šariša minulý rok začala vlastnú bežeckú históriu v podobe 1. ročníka Prešov Half Marathon, ktorého sa zúčastnilo 900 bežcov. Tento rok sa bude beh konať v rovnaký dátum – 14. septembra 2019.

Do roka 2018 Prešov ako jediné krajské mesto nemalo svoj beh. Tento deficit sa rozhodli vyriešiť organizátori podujatia Prešov Half Marathon. Akcia sa koná pod záštitou primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej, predsedu PSK Milana Majerského a Pavla Ružbarského, dekana Fakulty športu PU.

REKLAMA
Prešov polmaratón
foto k článku: Prešov Halfmarathon

„Myslím si, že mesto Prešov s jeho aglomeráciami, kde rátam aj Košice, je určite lokalita, ktorá má do budúcna potenciál a zároveň aj cieľ hostiť do 5 000 pretekárov.  S kolegami sa naťahujeme, kedy sa tak stane (a kto vyhrá stávku). Podstatné ale však zostáva zachovanie veľmi dobre nastavenej úrovne nielen preteku, ale aj služieb okolo neho. Samozrejme, stále za rozumné ceny,“  hovorí business manager podujatia Peter Schmiedl.

Okrem polmaratónskej dĺžky je možnosť odbehnúť si aj kratšie vzdialenosti – 5 aj 10 kilometrov či minimaratón pre deti a mládež do 15 rokov. Po tričko, medailu či certifikát si už musí dobehnúť do cieľa každý účastník sám. „Je jedno, či ste aktívny bežec, či si myslíte, že neodbehnete ani 5 kmiloemtrov alebo len prídete povzbudiť svojich blízkych. Na týchto akciách je úchvatná atmosféra, ktorú tvoria všetci tí ľudia. A aj kvôli tomuto sa vždy budeme snažiť organizovať a vylepšovať Prešov Half Marathon,“ dodáva Peter Schmiedl.

tlačová správa

Pridajte komentár