EAST MAG

Do obchodu s aplikáciou – čo sa oplatí nainštalovať si do smartfónu?

Náš online stav a spätosť s mobilmi vieme využiť prakticky pri bežných každodenných činnostiach. Jednou z nich je nakupovanie potravín, ktoré vie byť dokonalým žrútom času. 

Akými aplikáciami si vieme uľahčiť túto činnosť?

Čo nemám v hlave, mám v…

Mobile. To je správny update tohto porekladla. Namiesto nákupného zoznamu na papieri, ktorý sa zabudne alebo stratí ako nič, využívajme aplikáciu, ktorá slúži ako digitálny nákupný zoznam.

Príkladom môže byť napríklad Shopping list, v ktorom sa vytvárajú nákupné zoznamy zadávaním tovaru, zadávaním čiarového kódu aj pomocou GoogleVoice. Nákup urýchli možnosť odškrtávania toho, čo už v košíku je. 

To sa teraz oplatí kúpiť aj viac!

Šetriť musíme životné prostredie, ale aj naše peňaženky. Prezerať si tlačené letáky je dnes výsadou ľudí na dôchodku. Prehľad v akciách sa však zíde aj pracujúcim.

Aplikácia zlacnene.sk má vo svojej databáze všetky letáky obchodných reťazcov, vďaka čomu sú na jednom prehľadom mieste.

Ste to, čo jete

Zdravý životný štýl je z veľkej časti o strave a o tom, čo obsahuje. Ak chceme do seba „pchať menej chémie”, pomôže slovenská aplikácia Éčka. Je určená ľuďom, ktorých zaujíma zloženie potravín. Obsahuje informácie o obsahu éčok aj prídavných látok. Priamo v obchode sa dá použiť k zisteniu toho, aké konkrétne éčko sa skrýva za krátkym strohým písmenkom a číslami.

Príjem a výdaj kalórií si strážia športovci, ale aj ľudia, ktorí chcú schudnúť. Pri sedavom zamestnaní je lákave si priebežne niečo dať pod zub, po práci sme zas leniví na fyzickú aktivitu. Pomôcť by mohli Kalorické tabuľky, ktoré počítajú denný príjem kalórií a slúžia ako úložisko pre dáta o prijatí a výdaju energie.

Spätná väzba posúva

Upozorniť na deficit alebo chybu predavačku je niekedy ako hádzať hrach na stenu. V tom horšom prípade ešte budeme za toho zlého. Nahlásiť problémový tovar alebo nedostatok v predajni je možné aj anonymnejšou neosobnou formou – aplikáciou Lepšie potraviny.  

Chat s obchodom

Okrem spomenutých aplikácií môžeme náš mailový účet prihlásiť na odoberanie newslettra obľúbeného obchodného reťazca. Aj tu ide o digitalizáciu, ktorá vie chrániť životné prostredie.  

Novinkou je aj komunikácia cez sociálne siete Messenger a Viber, kde vie záujemca dostávať akciové ponuky podľa svojich preferencií, čím sa vyhne spamu. 

Edita Fabian Hilgartová

Pridajte komentár