EAST MAG

Moje TOP aplikácie #9 – Stanislav Hrivňák

Aké aplikácie nájdeme v mobile košického IT-čkára, ktorý sa dostal tento rok do rebríčka Forbes 30pod30?  Stanislav Hrivňák nám v rubrike Moje TOP aplikácie odpovedal na túto otázku sám.

Home Budget – Je v podstate jedna z mnohých expense tracker aplikácií, kde si používateľ pohodlným a prehľadným spoôsobom zapisuje informácie o svojich výdavkoch a príjmoch, čo je užitočný zvyk pre každého, aby mal prehľad o svojich financiách. Na konci mesiaca si tak vie spraviť jednoduché analýzy. Takýchto aplikácií je na trhu veľa, táto ma však zaujala tým, že má rýchly a spoľahlivý sync medzi viacerými osobami – ak tam moja manželka niečo zapíše, ihneď sa to zobrazí aj v aplikácii v mojom telefóne. Preto aj ten názov – Home Budget.

REKLAMA

Brilliant – Ak je niekto rovnaký ako ja, teda človek, ktorý má rád matematiku, prírodné vedy a riešenie zaujímavých úloh vyžadujúcich si kreatívne myslenie, tak táto apka je výborná voľba. Často ju používam, keď čakám v čakárni alebo cestujem MHD. Obsahuje veľmi pekné úlohy rôznych obtiažností, dokonca aj mnoho špičkových kurzov robených štýlom „problem-based learning”, teda človek sa učí novým konceptom výlučne cez riešenie úloh, čo je asi najefektívnejšia didaktická metóda. Mám dokonca už 2. rok po sebe zaplatené ročné predplatné, ktoré poskytuje prístup ku väčšiemu množstvu kurzov a úloh. Existuje samozrejme aj online verzia brilliant.org

Biblia YouVersion – asi najkomplexnejšia aplikácia svojho druhu. Aj keď si myslím, že využívam iba pár percent zo všetkých možností, čo ponúka, už to je pecka. Najmä možnosť mať prístup k rôznym prekladom Biblie v rôznych jazykoch a mnoho vypracovaných plánov na čítanie.

Quora – Známa platforma, kde si veľmi rád čítam odpovede kompetentných ľudí na zaujímavé otázky od ľudí z celého sveta.

Slack – Môj najobľúbenejší pracovný komunikačný nástroj. Je to pekné, prehľadné, plynulé so všetkými možnosťami, ktoré potrebujem.

Bolt a Sygic – asi netreba veľa rečí, kto vyskúšal, už to neodinštaluje.


Stanislav Hrivňák

  • Pracuje v spoločnosti GlobalLogic.
  • Jeho doménami je data science, machine learning a deep learning.
  • V roku 2017 sa stal víťazom súťaže mladých inovátorov Falling Walls Lab Slovakia.
  • V roku 2019 bol zaradený do slovenského rebríčka Forbes Slovensko #30pod30 a zároveň úspešne ukončil doktorandské štúdium na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika ako počítačový biofyzik.

Pridajte komentár