EAST MAG

S čiernym prehliadačom prichádzajú bezpečnejšie online platby

V utorok 30. júla 2019 bola do sveta vypustená novinka – Google Chrome 76, ktorá ponúka nové atraktívne inovácie pre používateľov. Nová verzia užívateľom zabezpečuje súkromie a zároveň bezpečie pri prehliadaní internetu.

Tmavý režim

Prvá zo zmien sa týka programu Adobe Flash, ktorý je v predvolenom nastavení blokovaný. Ľudia, ktorí chcú jeho prvky naďalej využívať, budú mať túto možnosť v nastaveniach.

REKLAMA

Verzia 76 umožní webovým stránkam automaticky povoliť tmavý režim. Na základe jednoduchého zakliknutia sa zmení farba podľa preferencií používateľa.

Ďalej došlo k zmene tlačidla Esc. Jeho použitím jednoducho vystúpite z nebezpečných stránok, ktoré by mohli spustiť nové kontextové reklamy.

Jednoduchšia onlina platba

Súčasťou aktualizácie je tiež opravenie medzery, ktorá umožňovala stránkam rozpoznať používanie režimu inkognito. Odteraz stránky s platobnou bránou nebudú schopné rozpoznať využívanie funkcie ochrany osobných údajov.

Poslednou novinkou je zjednodušenie platieb. Odteraz nemusíte na jednotlivých stránkach pri nákupe zadávať číslo vašej kreditnej či debetnej karty.

Stačí na to pár ľahkých krokov :

  1. Vyhľadáte si stránku – myaccount.google.com.
  2. Kliknite na položku Payments & subscriptions a vyberte možnosť Manage payment methods.
  3. Zvoľte možnosť Add a payment method a vyplňte číslo vašej kreditnej karty, meno a adresu.
  4. Zmeny uložte a odteraz môžete jednoducho platiť na prehliadači Chrome.

Pri následnej platbe sa teda uistite, že ste prihlásený vo vašom Google účte. Ak ste zvolili viacero kariet, pri nákupe vyberte kartu, ktorú chcete použiť a nakoniec zadajte vaše CVC číslo. A hotovo. Treba však mať na pamäti, že nie každá stránka už túto možnosť využívať.

Chrome 76 je teraz k dispozícii pre systémy Windows, Mac a Linux.

Gabriela Sielniková

Som študentkou Fakulty masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, mojím odborom je marketingová komunikácia. Venujem sa písaniu, copywritingu a PR.

Pridajte komentár