EAST MAG

Try before buy – v Košiciach si môžeš IT firmu najprv vyskúšať

Radšej raz zažiť, ako viackrát počuť. To si povedala spoločnosť Fpt Slovakia, ktorá 9. septembra otvára 9. ročník FPT Cool School. Program je určený pre všetkých, ktorí majú chuť prežiť pracovný týždeň v IT firme a nasiaknuť tak jej firemnou kultúrou.

Myšlienka letnej školy vznikla priamo po stretnutí so zákazníkom. „V roku 2011 sme získali väčšiu zákazku a potrebovali sme prijať viacero ľudí do spoločnosti. Sediac v anglickom parku a rozmýšľajúc o delivery modeli som zbadal reklamný slogan ,Try before buy‘ a koncept summer school verzia 1.0 som mal následne spísaný za 30 minút,“ spomína Dodan Vojtko, zástupca riaditeľa Fpt Slovakia.

REKLAMA
foto k článku: Fpt Slovakia

Simulácia IT firmy

Počas 5 dní majú účastníci FPT Cool School možnosť pracovať na dizajne a vývoji technologických projektov pod taktovkou špičkových mentorov. Okrem získaných skúseností si vyskúšajú prácu v tíme a problémy z praxe. V závere programu predstavia svoju prácu odbornej komisii.

Deviaty ročník Cool School prináša aj novinky: „Opäť pôjde o zaujímavý týždňový program, ktorý plne hradíme. Novinkou je, že chceme z našej školy urobiť malú IT firmu. Pôjde o model, kde budeme simulovať fungovanie malej IT firmy, ktorá robí na štyroch nových reálnych produktoch – M (Mobile), A (Automation), S (Sap), X (neXt technologies). Bude použitá nami vyvinutá metóda Xtreme Scrum,“ prezradil Dodan Vojtko.

Dávať, nielen brať

V priebehu rokov myšlienka letnej školy nadobudla ďalší rozmer – snahu spolupodieľať sa na zlepšovaní vzdelávania a podporovaní regiónu. „Dávať, nielen brať, vzdelávať ľudí, vychovávať kvalitných IT-čkárov,“ zdôraznil Dodan Vojtko.

Preto účastníkov programu čakajú aj panelové diskusie s osobnosťami z košického IT údolia, ktorí im predstavia súčasné trendy a vízie v IT. A samozrejme, nechýba ani klasický FPT teambuilding.

Skutočný zážitok z praxe

Prečo sa na FPT Cool School oplatí prihlásiť? Jednoducho – má to zmysel. Networking, spoznávanie firmy z vnútra, nové technológie – aj takto sa dajú užiť posledné dni prázdnin. Ako bonus tu je aj možnosť získať prácu. FPT Cool School je koncipovaná inak – je o skutočnom zážitku z práce v IT so všetkým, čo k tomu patrí: teambuilding, nestíhanie termínov, chyby, následné riešenie problémov aj každodenná sranda. „Túto novú skúsenosť si určite zapamätáte na desaťročia,“ zakončil Dodan Vojtko.

Dodan Vojtko na VSE unIT konferencii.

Fpt Slovakia

Fpt Slovakia je spoľahlivým partnerom, ktorý už viac ako 18 rokov svojim zákazníkom umožňuje napĺňať ciele v oblasti informačných technológií. Firma pôsobí na trhu v Košiciach a medzi jej hlavné úlohy patrí návrh, vývoj a správa softvéru, implementácia a údržba SAP riešení a nezávislé testovanie v rámci energetického sektora. Zaoberá sa tiež inovatívnymi riešeniami na poli eMobilít, SmartHome a GreenEnergy. V súčasnosti zamestnáva v Košiciach približne 400 IT špecialistov.

Pridajte komentár